Spor de 32.000 de lei încasat ilegal de primarul comunei Bîlteni

1
37

O serie de nereguli în privința acordării salariilor și a sporurilor au fost scoase la iveală în urma controalelor efectuate, anul trecut, de către reprezentanții Curții de Conturi la primăriile din județul Gorj.

Astfel, primarul comunei Bîlteni a încasat în mod necuvenit 32.000 de lei, în anul 2018, reprezentând sporul de dificultate în cuantum de 50% din îndemnizația lunară. Reprezentanții Curții de Conturi a României consideră că sporul a fost acordat în mod nelegal.

Sporuri cu nemiluita la Primăria Bengești Ciocadia

O altă situație considerată ilegală de către Curtea de Conturi a fost înregistrată la Primăria Bengești Ciocadia. Funcționarii au beneficiat de spor de dispozitiv în procent de 25%, confidențialitate și fidelitate, fiecare în procent de 10%, spor de solicitare neuropsihică în procent de 20% și dificultate de 50% la salariul de încadrare. Valoarea prejudiciului depășește 100.000 de lei. În ultima parte a anului trecut, conducerea Primăriei Bengești Ciocadia s-a plâns de faptul că nu mai sunt fonduri pentru a acordarea salariilor.

Spor pentru proiecte din fonduri europene când aceste lipseau

De asemenea, unii funcționari din cadrul Primăriei Dragotești au primit în plus, în mod necuvenit, 18.000 de lei, reprezentând sporul pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în perioada când nu se derulau astfel de proiecte.

S-au mai constatat acordarea de salarii mai mari decât prevederile legale la Primăriile Mătăsari, Plopșoru, unde s-au dat sporuri în mod nejustificat, în timp ce funcționarii de la Primăria Stoina care ocupă funcții de demnitate publică au primit în mod ilegal spor pentru condiții vătămătoare.

Și la Consiliul Județean Gorj s-a constatat acordarea de drepturi salariale mai mari cu peste 100.000 de lei decât prevede legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here