Stă cu ochii pe Guvern! I-au promis un act normativ benefic primăriilor!

2
32

Primarul din Târgu Jiu susține că Guvernul pregătește un act normativ care să vină în sprijinul unităților administrativ teritoriale. Marcel Romanescu este convins că sumeșe cheltuite cu persoanele izolate la domiciliu vor fi decontate, într-un fel sau altul.

În urma unui dialog purtat cu singurul parlamentar PNL din Gorj, primarul din Târgu Jiu susține că este optimist că se vor găsi soluții în vederea sprijinirii bugetutului primăriilor.“Am discutat recent cu domnul Dan Vîlceanu. Se pare că săptămâna aceasta vor apărea și primele vești bune legate de solicitările noastre, ca autoritate publice locală. Am înțeles că a avut o discuție atât la Ministerul Muncii dar și la Ministerul Dezvoltării, pe buna practică desfășurată de noi în ultima perioadă, adică a celor 30 de lei pe care îi alocăm persoanelor aflate în autoizolare. Se pare că suma aceasta va fi generalizată la nivel național, discutăm de un act normativ care ar trebui să apară săptămâna această și acea sumă să rămână de referință la nivel național, pe baza datelor furnizate de DSP. Asta mi-a transmis domnul Vîlceanu și sper să se și realizeze”,susține primarul Marcel Romanescu.

Haos total

Primarul Marcel Romanescu recunoaște că la ora actuală este un haos total în ceea ce privește măsurile adoptate de Guvern. Economia are de suferit de pe urma doleanței afișate de guvernanți. “În momentul acesta autoritățile, neavând un cadrul normativ clar, fiecare ia decizii după cum consideră. Dacă modalitatea aplicată de noi s-ar adopta la nivel național, cred că ar pune în mișcare producătorii care livrează marfa. La 110 mii de oameni izolați ai putea pune în mișcare 15 mii de angajați care ar putea să deruleze aceste servicii. Economia nu trebuie să moară! Odată cu intrarea în declin a economiei inclusiv noi, autoritățile locale, avem o mare problemă. Dacă impozitul pe venit și pe salariat scade, eu ca autoritate pierd”, a mai declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here