Starea de urgență a amânat intervenția de restaurare a operelor din piatră ale lui Brâncuși

0
105

Autoritățile municipiului Târgu Jiu au alocat suma de aproximativ 140.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de intervenție urgente la operele din piatră din Parcul Central care aparțin marelui sculptor Constangtin Brâncuși: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, cele două bănci și Poarta Sărutului.

Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuși“, spune că demersurile vor fi reluate după ridicarea stării de urgență și că lucrările vor fi efectuate în acest an: „Au fost  purtate discuții cu o firmă pentru a se face achiziția. S-a întocmit caietul de sarcini, nota de fundamentare, dar din cauza stării de urgență am fost nevoiți să amânăm efectuarea lucrărilor. Este nevoie de o echipă formată din patru specialiști, iar durata de execuție este cuprinsă între două și trei luni. Lucrarea se va face anul acesta“.

Ce intervenții vor fi făcute

Se vor efectua lucrări propuse prin programul de intervenție de urgență: desprăfuire, curățire, desprăfuire, biocidare sau folosirea de substanțe de întărire pe anumite zone ale operelor. De asemenea, se va interveni și la acoperământul din plumb de la Poarta Sărutului, care nu trebuie să permită apei să se infiltreze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here