Stațiunea Baia de Fier începe proiectul de dezvoltare a infrastructurii pentu turism

0
790

Comuna Baia de Fier demarează în perioada urmptoare proiectul de modernizare a infrastructurii de turism. Baia de Fier este o stațiune turistică de interes local și și-a propus să profite de acest statut pentru a atrage fonduri nerambursabile, în vederea dezvolătrii infrastructurii de turism. În acest sens a fost atrasă o finanțare de 5 milioane de euro de la Uniunea Europeană. În momentul de față a fost demarată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, precum și de execuție a lucrărilor la obiectivul de investiții: „Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier”.

Fondurile au fost obținute încă din anul 2019, iar cu ajutorul finanțării europene va fi construit un parc de agrement de mari dimensiuni. Acesta va fi unic în Oltenia. Vor fi construite 7,5 km de piste de ciclism, 7,5 km de alei pietonale și un parc cu un concept unic în regiune, de care se vor bucura atât adulții, cât mai ales tinerii și copiii, fie ei locuitori ai comunei sau turiști. Proiectul presupune inclusiv o componentă de de promovare și de marketing al serviciilor oferite, precum și implementarea unui calendar de evenimente de anvergură, care să conducă la dezvoltarea turistică și, implicit, economică a Băii de Fier.

Stațiunea Baia de Fier deține și o parte a zonei turistice montane Rânca. Este un nou punct major de atracție turistică, atât de timp de iarnă(prin pârtiile de schi), cât și pe timp de vară prin deschiderea Transalpinei, cel mai înaltă șosea din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here