Acasa / Actualitate / Statuia lui Brâncuși ar putea fi mutată în zona centrală. „Să rămână ceva după noi“

Statuia lui Brâncuși ar putea fi mutată în zona centrală. „Să rămână ceva după noi“

Consilierul municipal Eduard Berca, de la PNL, vrea ca bustul marelui sculptor Constantin Brâncuși aflat în fața Casei de Cultură din Târgu Jiu să fie mutat în zona centrală, pentru a fi mult mai vizibil pentru cei vizitează orașul. Consilierul a spus că nu a văzut vreodată ca un turist să vină și să fotografieze monumentul, care se află într-un loc mai ascuns din cauza vegetației din zonă. Eduard Berca a declarat, la o emisiune de la Gorj Tv, că dorește ca acest proiect să fie realizat până când nu va pleca din Consiliul Local: „O să mă duc în Consiliul Local și o să le spun că eu o să-mi închei socotelile în șase luni de zile și am și eu un proiect, pentru că vreau să rămână ceva acolo. Nu pentru mine, pentru că sunt 21 de reprezentanți ai cetățenilor și să rămână ceva după noi, să finanțăm această mutare a statuii. Putem să facem măcar acest lucru, să-l aducem pe Brâncuși de sub copaci și să-l punem în centrul orașului ca să se uite lumea la ea și să facă poze la ea. Este o lucrare frumoasă“.

Statuia este realizată de sculptorul Ion Irimescu

Statuia lui Constantin Brâncuși aflată în fața Casei de Cultură din municipiul Târgu Jiu este realizată de sculptorul Ion Irimescu în anul 1976 cu ocazia centenarului marelui artist român.

Un comentariu

  1. Ce sa ramana dupa voi, Berca?Dupa voi,politicienii tara si judetul asta este pulbere, vai si amar.Apoi unde vezi tu ca statuia lui Brancusi este ascunsa sub copaci in acea zona. iar ideea asezarii acesteia in fata casei de cultura a fost chiar a celebrului sculptor.Necazul este altul si anume degradarea tot mai accentuata a acestui asezamant cultural si pentru care voi cei de la CL impreuna cu incapabilul primar Romanescu nu va miscati cururile de pe scaun pentru a urgenta reabilitarea acestui edificiu cultural.Atunci, intr-adevar ar ramane macar o firimitura de bine dupa voi!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*