Acasa / Actualitate / Sume suplimentare pentru spitale
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Sume suplimentare pentru spitale

Spitalele din Gorj vor putea încheia anul 2013 destul de bine, din punctul de vedere al situaţiei economice. Asta, deoarece Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit o sumă suplimentară de peste 30 de miliarde de lei vechi, la sfârşitul săptămânii trecute.

Plăţile restante către spitalele din Gorj, de pe lunile octombrie şi noiembrie vor putea fi achitate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, până la finele acestui an. Mai mult decât atât, reprezentanţii CJAS Gorj dau asigurări că se vor putea efectua şi plăţi aferente lunii decembrie. „Vineri a venit o nouă filă de buget prin care ni s-a alocat pentru plăţile către spitale, în luna decembrie, o sumă de 31 de miliarde de lei vechi, iar cu aceşti bani ne vom acoperi tot ce înseamnă plăţi restante pe lunile octombrie şi noiembrie, urmând ca, în plus, să mai existe şi câteva plăţi aferente lunii decembrie. Deci, practic, câteva zile din luna decembrie vor fi plătite. Faţă de sumele pe care le aveam noi până acum, undeva la 7 milioane de lei noi, această sumă închide, practic, foarte bine anul 2013, nemaiexistând niciun fel de restanţe la spitale”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Rectificare pentru creditele de angajament

O altă rectificare, dar de această dată pentru creditele de angajament, este aşteptată de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, în această săptămână. „Cred că va mai fi o rectificare pentru creditele de angajament. Deci, practic, vom avea un buget mai mare faţă de ce este acum. Probabil că vom depăşi cu 10% bugetul pe 2012. Pentru acest credit de angajament, cel mai probabil săptămâna aceasta va veni această rectificare”, a mai precizat Daniel Bondoc. Bugetul alocat pentru plăţile către unităţile medicale din Gorj a crescut, în acest an, cu 9,2%, comparativ cu 2012.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*