Sunt PREGĂTIȚI! Vezi când se vor încălzi caloriferele MOTRENILOR!

0
15

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, furnizorul de căldură și apă caldă din municipiu, a început săptămâna trecută reviziile instalaţiilor şi echipamentelor. Autoritățile estimează că lucrările vor dura aproximativ zece zile, iar căldura va fi pornită pe 25 octombrie.

corcoata-uataa-headlinesReprezentanții administrației publice locale de la Motru spun că Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă va putea furniza agent termic celor 17 asociaţii de proprietari pe 25 octombrie. În municipiu sunt peste 6.000 de apartamente care depind de căldura primită în sistem centralizat. „Nu am putut da drumul la căldură până acum pentru că este vorba despre stocurile de cărbune și cele de păcură. Licitația pentru păcură este programată pentru 24 octombrie. Nu am vrut să fim în situația în care să pornim centrala și să rămânem fără combustibil. UATAA este în insolvență și ar trebui să fie condusă de un lichidator, dar ei au alte interese. Domnul Corcoață a acționat politic, nu în interesul cetățenilor și a direcționat problemele către administrația publică. (…) Solicitările cetățenilor sunt împărțite, unii nu vor căldură acum, preferă să facă economie, să le dăm, drumul mai târziu. După cum am zis, oamenii au păreri diferite. Dar, de data aceasta, pe 25 octombrie vom da drumul la căldură, sperăm ca totul să fie în regulă”, a declarat edilul Gigel Jianu de la Motru.

Elevii au primit căldură în școli

Unităţile de învăţământ au început să primească agent termic de săptămâna trecută, căci în urmă cu câțiva ani au fost realizate câteva circuite separate, prin care apa caldă poate fi folosită pentru încălzirea caloriferelor din unităţile de învăţământ din municipiu. Spitalul Municipal din Motru nu mai depinde de alimentarea cu agent termic în sistem centralizat, întrucât, în urmă cu mai mulţi ani, administraţia unităţii medicale a decis trecerea la încălzirea cu gaze naturale. Furnizarea agentului termic către asociaţiile de proprietari se va face numai după ce vor fi primite solicitări scrise din partea administratorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here