Acasa / Actualitate / Suță: ”Ne dorim să putem să organizăm ceva în luna februarie, în Muzeul Constantin Brâncuși”

Suță: ”Ne dorim să putem să organizăm ceva în luna februarie, în Muzeul Constantin Brâncuși”

Muzeul Constantin Brâncuși din Târgu Jiu va găzdui prima acțiune culturală. Managerul interimar, Denisa Șuță a declarat că va face toate demersurile necesare pentru ca muzeul să devină funcțional. Printre obiective se numără și reabilitarea clădirii în care va funcționa instituția din subordinea Ministerului Culturii.

Cu un buget încă nestabilit dar un regulament de funcționare și o organigramă aprobată noul manager Denisa Șuță susține că speră să dea drumul activității. Încă nu se știe exact ce va fi expus în noul muzeu din Târgu Jiu. „Sunt optimistă și speră să fac instituția funcțională. Deși pașii sunt destul de greoi spre luna viitoare să putem face funcțională măcar o parte din Muzeu. Deocamdată nu putem discuta de a expune o operă în condițiile actuale. Valoarea asigurărilor pentru o operă de-a lui Brâncuși este foarte mare, sute de mii de euro, dar, vom încerca să facem alte activități care au legătură cu marele sculptor. Ne gândim la prezentarea unor imagini cu operele lui Constantin Brâncuși prin sistem de  holograme și vom merge cu genul acesta de expoziții până vom reuși să restaurăm clădirea. În timpul cât a condus Muzeul, domnul Chepeneag a reușit să facă astfel încât instituția să aibă un cod de identificare fiscală, un regulament de organizare și funcționare, i-a fost aprobat bugetul pe anul trecut și o organigramă”, a declarat noul manager interimar.

Primul eveniment, în februarie

Conducerea Muzeului estimează că primul eveniment în noua instituție de cultură va avea loc peste câteva zile, pe 19 februarie, atunci când marele sculptor s-a născut. „Ne dorim să putem să organizăm ceva în luna februarie. Vom organiza și evenimente pentru că prevede legea acest lucru. Operele lui Constantin Brâncuși sunt deja la Târgu Jiu, în aer liber, sunt unele dintre cele mai importante ale marelui sculptor  și nu cred că putem să aduce opere mai valoroase decât cele din Parcul Central, dar, repet, vom face și demersurile necesare pentru a expune și alte opere ale lui Constantin Brâncuși în Muzeul Constantin Brâncuși”, a mai declarat conducerea unității de cultură.

Un comentariu

  1. Va doriti pe dracu, incompetentilor!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*