Sute de buletine, eliberate în luna august

0
15

Perioadă de foc la Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu. Peste 1.300 de cărţi de identitate au fost eliberate în luna august. Cu toate acestea, mai sunt alte mii de persoane din municipiu şi din comune arondate Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu, care nu sunt puse în legalitate cu actele de identitate.

Pe fondul revenirii în ţară a gorjenilor plecaţi la muncă în străinătate, acest serviciu este asaltat de solicitări, pe perioada concediilor, pentru cărţi de identitate. Aşa se face că luna august a fost cea mai plină din acest punct de vedere, pentru reprezentanţii Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Nu mai puţin de 1.300 de târgujieni şi locuitori ai comunelor arondate Serviciului de Evidenţă a Populaţiei şi-au reînnoit actele de identitate. „Au venit foarte mulţi din străinătate ca să-şi înnoiască actele de identitate. Am eliberat nu mai puţin de 1.300 cărţi de identitate în luna august”, a spus directorul DPCLEP Târgu-Jiu, Dan Laurenţiu.

1.100 de cărţi de identitate expirate

Dacă unii s-au grăbit să se pună în legalitate în ceea ce priveşte cărţile de identitate, alţii, au uitat că trebuie să-şi schimbe documentele. Nu există un motiv anume pentru care aproximativ 1.100 de cărţi de identitate sunt expirate de ani buni, iar deţinătorii acestora nu s-au prezentat la sediul instituţiei. „La sfârşitul lunii august înregistram 1.100 de persoane din anii anteriori care nu sunt puse în legalitate. Pentru aceste persoane am înmânat invitaţii nominale. Nu mai puţine de 710 invitaţii au fost tipărite şi înaintate persoanelor din municipiul Târgu-Jiu şi din comunele arondate serviciului nostru, pentru a le avertiza că le-au expirat actele de identitate şi a se prezenta la serviciile noastre”, a mai declarat Dan Laureţiu. Chiar dacă luna august s-a dovedit a fi cea mai aglomerată cu solicitări pentru eliberarea actelor de identitate şi luna septembrie a început cu aglomeraţie la ghişeele Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Cei mai conştiincioşi, însă, au trebuit să suporte cozile interminabile de la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei. „Este foarte aglomerat. Am venit să-mi schimb buletinul pentru că m-am căsătorit”, a spus o târgujiancă. Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu continuă acţiunile de înştiinţare a cetăţenilor care nu sunt puşi în legalitate cu documentele de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here