spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateSute de persoane în carantină în pensiunile şi hotelurile din Rânca

    Sute de persoane în carantină în pensiunile şi hotelurile din Rânca

    Câteva sute de gorjeni veniţi din străintate au ajuns duminică în carantină în pensiuniile şi hotelurile din Rânca, transformate în centre pentru cei care trebuie să stea în izolare. Aproximativ 20 de unităţi de cazare, unele de patru stele,  au fost transformate în centre de carantină.

    Rebeca-Denisa Filip, de 20 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, este una dintre persoanele aflate în carantină de duminica trecută. Aceasta s-a întors din Anglia, unde este studentă în anul II la Facultatea de Relaţii Internaţionale din cadrul „University of Greenwich“.

    Tânăra a fost entuziasmată de condiţiile întâlnite la hotelul din Rânca, dar mai ales de peisajul super pe care-l poate admira de la fereasta camerei sale: „Am fost repartizată în cameră. Am fost trataţi foarte bine. Cum am ajuns în cameră ni s-a spus că putem cere mâncare în plus, dacă avem nevoie, căldură sau prosoape. Peisajul este absolul superb. Camera este foarte bună, cu pat dublu. Am înţeles că ni se vor schimba aşternuturile o dată la două zile. La fel şi în baie, condiţiile sunt foarte bune. Am fost aprovizionate cu tot ce trebuie, inclusiv produse de curăţenie. Având în vedere că vom sta aici două săptămâni. Mâncarea este foarte bună. O primim de trei ori pe zi. Avem televizor, avem WI-Fi. Merge mai greu Internetul, pentru că sunt multe persoane care-l folosesc. Tatăl meu este la un alt hotel şi mi-a spus că sunt condiţii bune. M-am bucurat foarte mult când am văzut peisajul. Am vedere către munţi“.

    La Rânca au ajuns sute de români

    Studenta ne-a relatat că în staţiunea montană au ajuns români veniţi din mai multe ţări europene şi chiar din Statele Unite ale America: „Sunt foarte multe persoane aduse în carantină. Cred că 300-400 de persoane din Anglia, Olanda, SUA şi Italia“.

    „Am fost duşi la sala de sport din Cluj-Napoca“

    Tânăra a aterizat, duminică,  pe aeroportul din Cluj-Napoca. A fost preluată de un autobuz militar, care a oprit în mai multe oraşe, unde de fiecare dată a schimbat mijlocul de transport, a ajuns la Rânca: „Pe aeroport, ne-a luat temperatura, am completat o declaraţie, că acceptăm carantina instituţională, după care am fost luaţi de către mai multe microbuze militare şi am fost duşi la sala de sport din Cluj-Napoca. Acolo am aşteptat să fim repartizaţi pe judeţe, după care s-a format un grup de şase persoane şi apoi am fost duşi în judeţul din care proveneam sau în locuri de tranziţie, pentru a fi preluaţi de alte mijloace de transport. Am avut patru locuri de tranziţie: din Cluj am ajuns în Alba Iulia, apoi în Timiş, după care am fost duşi în Lugoj, iar de acolo la Băile Herculane. În final am ajuns la stadionul din Târgu Jiu, iar de acolo am fost luaţi şi duşi Rânca“.

    Speră să fie împreună cu familia chiar în ziua de Paşte

    Tânăra speră si fie acasă în ziua de Paşte: „Dacă am puţin noroc, poate ajung acasă de Paşte“.

    Rebeca-Denisa ne spune că se simte bine, nu are nicio problemă de sănătate, pentru că facultatea s-a închis de aproximativ o lună şi de atunci este acasă. În Anglia, ne spune studenta, oamenii pot ieşi din locuinţe fără adeverinţă: „Cazurile s-au multiplicat, dar lumea este foarte calmă afară. Nu ieşeam din casă cu vreo adeverinţă. Nu sunt aşa de mulţi poliţişti pe străzi. În momentul de faţă sunt deschise doar magazinele alimentare“.

    „Mai sunt 20 de unităţi în aşteptare“Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, spune că transformarea unităţilor de cazare înseamnă o gură de oxigen pentru proprietar: „Mai sunt 20 de unităţi în aşteptare, pentru a deveni centre de carantină. Dacă va fi nevoie, o să primesc şi eu în carantină. De la jumătatea lunii februarie nu s-a mai făcut nimic din cauză că nu au mai venit turişti.S-au anulat toate competiţiile de weekend. Suma care se alocă mpentrui cazare este de 130 de lei. Sunt cheltuieli mai mari decât în mod normal pentru că trebuie să le asiguri şi materiale de curăţenie. În plus, mai trebuie ridicate toate deşeurile cu o firmă abilitate. Dacă este cineva bolnav, trebuie să se distrugă tot ce este în cameră. Cei de la Sănătate Publică sunt bine organizaţi“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: