30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăActualitateSute de târgujieni la film în aer liber! „Să mai faceți astfel...

Sute de târgujieni la film în aer liber! „Să mai faceți astfel de acțiuni!”

Sute de persoane s-au adunat miercuri seara în Parcul Coloanei fără Sfârșit unde au urmărt un film în aer liber! Târgujienii, dornici să scape de apartamentele sufocante, și-au luat pături și ceva de ronțăit și au venit, mare parte cu biciltele sau pe jos, în Parc. Aici a rulat un film de acțiune, din 2015, care i-a impresionat!

Seara de film în aer liber a fost una reușită, iar organizatorii se gândesc să mai organizeze astfel de acțiuni! Târgujienii au venit în Parcul Coloanei fără Sfârșit pentru a viziona în aer liber pelicula „Tomorrowland” (2015), evenimentul fiind organizat de Centrul pentru Educaţie şi Consultanţă Instrumente Structurale (CECIS) Târgu Jiu și se desfășoară în cadrul unui amplu proiect intitulat „Școala de Vară”. Acțiunea din film se petrece într-un ținut fascinant și extrem de avansat din punct de vedere tehnologic și are în centru un bărbat de vârstă mijlocie (Clooney), care, pentru a salva Pământul, trebuie să facă tot posibilul pentru a se întoarce în Tomorrowland, asta după ce a fost izgonit de aici, pe când era copil, de către omul care și-a petrecut întreaga viață (Laurie) exploatând minunățiile ținutului în interes propriu. Școala de Vară este un proiect de tineret finanțat de DJST Gorj și se derulează în perioada 17 iulie – 6 octombrie 2017.

Scopul proiectului este acela de a promova o dezvoltare armonioasă în rândul tinerilor prin implicarea într-un program educativ și recreativ axat pe educația non-formal, iar obiectivele specifice vizează: îmbunătațirea oportunităților de petrecere a timpului liber de catre tineri și atingerea unui nivel optim de responsabilizare în ceea ce privește sănătatea fizică și mentală a unui număr de 15 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani prin realizarea unei Școli de vară. Formarea celor 15 tineri prin dobândirea unor abilități de viață/comportamente sănătoase prin implicarea lor în activități pe tema educației pentru sănătate, a sportului și a petrecerii timpului liber. „În timpul Școlii de Vară, tinerii vor fi încurajați să devină conștienți de împrejurimile lor și să înceapă să înțeleagă că pot fi un puternic agent de schimbare și pot acționa ca multiplicatori în comunitatea locală de tineri. Centrul pentru Educație şi Consultanță Instrumente Structurale”, au anunțat organizatorii.

1,2 miliarde de lei pentru Gorj, prin Anghel Saligny

0
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat unul dintre cele mai de succes programe...

Promovabilitate mai mare la Bac, după contestații, plus alte șase medii de 10

0
Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din județul Gorj a crescut în urma rezolvării contestațiilor. Astfel,...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 07.07.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 07.07.2022, astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!