19.3 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăActualitateSute de tineri au ieşit în stradă la Târgu-Jiu

Sute de tineri au ieşit în stradă la Târgu-Jiu

Motivaţi de dorinţa schimbării, sute de tineri au ieşit în stradă şi la Târgu-Jiu, aseară, pentru a protesta faţă de actuala clasă politică şi sistemul corupt din România. Aceştia s-au alăturat demersului iniţiat în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară. Marşul acestora a pornit din Piaţa Prefecturii, după care a continuat pe străzile din Târgu-Jiu. „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, au strigat tinerii îndemnându-i şi pe ceilalţi târgujieni să protesteze.

proteste-colectiv-010proteste-colectiv-009proteste-colectiv-013

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Protestatarii şi-au arătat nemulţumirea faţă de actualul sistem din România şi i-au îndemnat pe toţi târgujienii să li se alăture. „Nu staţi la balcoane să muriţi de foame”, au strigat tinerii care au spus că aşteaptă o schimbare, aşteaptă o Românie mai bună. Protestatarii au ajuns şi pe Insuliţa de pe Jiu, acolo unde viceprimarul Aurel Popescu şi-a serbat ziua de naştere şi au strigat lozinci împotriva politicienilor. De asemenea, tinerii au mers la Spitalul Județean unde au lăsat un banner cu mesajul „Vrem spitale, nu catedrale”. Revolta tinerilor a pornit de la tragedia din Clubul Colectiv din Capitală, în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar alte peste 100 au fost grav rănite în incendiul de proporţii. „Nepăsarea ucide”, a fost un alt mesaj al unui tânăr revoltat de ceea ce s-a întâmplat în acel club al morţii. În semn de solidaritate cu victimele tragediei din Bucureşti, aceştia au scandat minute bune „Colectiv”. De asemenea, protestatarii au intonat şi imnul României. Manifestările s-au desfăşurat în mai multe oraşe din ţară. În capitală, numărul celor care au ieşit în stradă a fost de peste 25.000.

proteste-colectiv-014proteste-colectiv-016proteste-colectiv-022

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proteste comune ale angajaților CEO din Gorj și Dolj

0
Angajații termocentralelor din Gorj și Dolj vor organiza proteste comune. Un prim protest a fost...
calea eroilor

Va fi sistem de irigații automatizat pe Calea Eroilor

0
Calea Eroilor, stradă din Târgu Jiu care se află în proces de modernizare, va fi...

Se reiau protestele sindicaliștilor din CEO

1
Protestele sindicaliștilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia în Piața Prefecturii din Târgu Jiu se vor relua în ultima săptămână a lunii mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!