Tânărul care s-a sinucis în Londra era un geniu. Terminase doctoratul cu un record în domeniul neuroștiinței

0
159

Tânărul în vârstă de 28 de ani cu origini gorjenești, care s-a sinucis în Londra, la puțin timp după obținerea doctoratului la o prestigioasă universitate, cotată pe locul opt la nivel mondial, era un adevărat geniu. Dan-Tiberiu Sbîrcea s-a spânzurat, pe 13 noiembrie, într-un mod inexplicabil, deși avea în față un viitor strălucit.

Tibi, așa cum îi spuneau prietenii, era pasionat de chimie, moștenind această pasiune de la mătușa sa, profesor de chimie și fizică la Școala generală din Aninoasa. „El a fost elev atât al Colegiului Național Gh. Țițeica, cât și al Colegiului Național Traian din Drobeta Turnu Severin, olimpic internațional la chimie. Și-a continuat studiile la Imperial College din Londra, unde și-a terminat doctoratul cu record mondial în domeniul neuroștiinței“, a prezentat pe pagina sa Facebook Iasmina Alstani, verișoara lui Tibi.

Părinții îi acuză pe profesori de depresia tânărului

Mama lui Dan-Tiberiu Sbîrcea, care este procuror în Timișoara, a ajuns în Londra. Ea susține că o vina importantă pentru starea psihică în care a ajuns fiul ei o au profesorii de Imperial College din Londra, acolo unde studia Tibi. Presiunea care era exercitată și-a pus amprenta asupra comportamentului tânărului care era olimpic internațional la chimie.

Donații pentru repatrierea lui Tibi

O campanie de strângere de fonduri a fost demarată pentru repatrierea în țară a trupului neînsuflețit al tânărului. „Familia încearcă să strângă bani sufiecienți, aproximativ 4000 lire sterline pentru a-l aduce în țară și a-l putea înmormânta în România. Dacă doriți să-l ajutăm pe Tibi să se întoarcă cât mai repede acasă, puteți dona în următorul cont bancar de LEI:
Cont IBAN: RO69BREL0002001027170100
Beneficiar: Abagiu Minela, Târgu Cărbunești, Str. Tudor Arghezi, nr 12, Bl C3, sc.2, ap. 6, Jud. Gorj.
SWIFT: BRELROBU

Nu există o sumă limită. „Puțin cu puțin, vom reuși împreună! Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l aibă în grija Lui!”, se mai arată în postarea verișoarei lui Tibi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here