14 C
Târgu Jiu
joi, mai 28, 2020
Acasă Actualitate Țânțarii, mai agresivi ca niciodată

Țânțarii, mai agresivi ca niciodată

Ploile au lăsat în urma lor pe lângă multe alte probleme şi una extrem de sâcăitoare, ţânţarii. Mai agresivi şi mai mari decât în anii trecuţi, aceştia îşi aleg cu atenţie ţintele, în funcţie de grupa de sânge şi chiar de culoarea hainelor. 

Tg-Jiu, ca multe alte oraşe din ţară, este invadat de ţânţari. Vremea schimbătoare şi ploile au făcut ca aceste insecte să fie mult mai agresive. Oamenii se plâng că nu mai pot ieşi în aer liber din cauza acestor insecte. 

Autorităţile locale au aplicat tratamente împotriva dăunătorilor pentru plante, care au efect şi asupra ţânţarilor dar cel mai probabil ploile care au urmat au spălat substanțele.

”Sunt foarte agresivi. Nu mai poți ieși seara din casă că te mușcă și îți lasă niște umflături care te mănâncă chiar și trei zile după. Noi am fost la un grătar, nu a fost chip să stăm în aer liber din cauza lor. Cei mai afectați sunt copii” a spus un târgujian.

Ţânţarii transmit agenţi patogeni care produc îmbolnăviri la om şi la animale. Bolile cele mai răspândite sunt arbovirozele, dintre acestea făcând parte şi infecţia cu virusul West Nile.

Pentru a-şi depune ouăle femelele de ţanţari se hrănesc cu sânge. În timp ce se hrănesc cu sânge ele se infectează cu agenţi patogeni de la om sau animale sau îi transmit acestora. Ţanţarii trăiesc şi se dezvoltă în preajma noastră, unde îi găsim fie sub forma de larve (ouă), fie sub forma adultă.

Ţânţarii adulţi zboară în preajma locuinţelor, mai ales dimineaţa devreme sau în amurg, căutând posibilitatea de a se hrăni cu sânge. Pentru a se hrani cu sânge, intră în locuinţe prin ferestrele lăsate deschise, prin casa scărilor, prin orificiile de aerisire unde pot rămâne peste noapte. În timpul zilei se adăpostesc în locuiţne, subsoluri, poduri, coteţe, grajduri, magazii, frunzişul copacilor

Există totuși truc natural care te scapa de ei pentru totdeauna. Pentru a prepara acest puternic remediu natural, ai nevoie de ulei esential de citronella, ulei esențial de lemongrass și ulei esențial de eucalipt. Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe părțile corpului care sunt expuse la soare.

În plus, poți încerca să pui 30 de picaturi de ulei esențial de lavandă și două linguri de ulei de măsline și să masezi pe piele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Stimulent de risc social pentru angajații DGASPC Gorj

Angajații Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj vor beneficia de stimulent de risc social. Este vorba despre cei peste 550 de...

Managerul SJU Târgu Jiu s-a vindecat. Vienescu: ”au fost momente grele în perioada de internare”

Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu a fost externat. Dumitru Vienescu a ajuns deja acasă după ce a beneficiat de tratament antiCOVID...

A fugit din spital. Era internat la psihiatrie

Un cadru medical din Secția Psihiatrie din Tg-Jiu a dat alarma aseara după ce a sesizat dispariția unui bărbat de 41 ani. Polițiștii au...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini