Acasa / Actualitate / Târgu Jiu, Veneția de România! „Mulțumim, domn’ primar!”

Târgu Jiu, Veneția de România! „Mulțumim, domn’ primar!”

Municipiul Târgu Jiu a mai pierdut un test în fața naturii. O ploaie de nici 30 de minute a transformatul orașul într-un lac uriaș. Ieri, elevii din oraș au ajuns la ore cu încălțările ude, după ce au fost nevoiți să traverseze străzile înghițite de apă. „Mulțumim, domn’ primar! Mulțumim, domnilor consilieri! Mulțumim actualei clase politice!”, a fost mesajul transmis de un elev, pe o rețea de socializare, la adresa autorităților locale.

În ciuda investițiilor realizate de municipalitate, Târgu Jiul rămâne sub ape la fiecare ploaie. Dincolo de scandalurile dintre autoritatea publică și societatea care administrează rețeaua de canalizare și alimentare cu apă, rămân cetățenii, cei direct afectați. Deși primarul Marcel Romanescu a promis schimbări, acesta pare depășit de situație. Un nou episod de neputință a avut loc ieri, când, în urma unei ploi de doar câteva minute, principalele bulevarde din oraș au dispărut sub apă. La ora prânzului, elevii care frecventează cursurile din tura a doua au fost direct afectați în drumul lor spre școală. Apa băltea la fiecare trecere de pietoni, așa că cei care au fost nevoiți să traverseze s-au udat la picioare. „Mulțumim domn’ primar! Mulțumim domnilor consilieri! Mulțumim actualei clase politice!”, a fost mesajul transmis de un elev din oraș la adresa autorităților locale.

Campania, bat-o vina!

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, a surprins și el și a postat pe o rețea de socializare imaginile groazei din oraș. Acesta a declarat că de vină sunt oamenii nevertebrali, amintind de promisiunile din campania electorală trecută. „La câțiva metri de această zonă, auzeam în campania electorală din 2017 că se va face pasaj subteran…iar noi, oamenii, la cea mai obișnuită ploaie, plutim. Problema canalizării este una cu istoric, este una atractivă pentru firmele de partid, pentru că se trage pământul peste, procurorul dezgroapă mai greu, hârtiile sunt făcute să corespundă facturilor, recepțiile lucrărilor se cumpără. Sistemul compus din oameni nevertebrali, fără nicio jenă nici față de lege, nici față de meseria lor, doar față de liderii politici, nu poate fi veșnic, oamenii au început într-o măsura mai mare să nu mai tolereze astfel de obiceiuri, iar votanții lor încep să apună!” , a scris Radu Miruță pe pagina sa de socializare.

Numeroși șoferi au avut probleme cu mașinile din cauza apei. Piața Centrală, cartierul Bicaz, dar și alte zone ale orașului au fost inundate minute bune după ploaia de ieri. Nici rețeaua pluvială de pe Bulevardul Constantin Brâncuși nu a făcut față, iar canalele au refulat.

4 comentarii

  1. De ce nu le multumiti tuturor celor care au incasat spagi la greu din asa zisele lucrari de reabilitare a canalizarii din urma cu 4-5 ani cand Romanescu era profesor si nu primar ?

  2. Toti politicienii sunt la fel:afaceristi, incompetenti si nesimtiti.Romanescu nu face exceptie,doar ingamfarea si gura mare este de el.Apropo si de acest Miruta:”aschia nu sare departe de trunchi”, iar cu asta am spus totul.

  3. Cetateanul turmentat

    Are Romanescu 12 mil de euro la investitii in acest an!!! In ce ii baga????? Canalizarea pe Dragoieni are 3 ani de cand se lucreaza la ea!!!! Si mai are si 10 statiii de pomapre cacat!!!! Cat va fi pretul la canal??? Ce zici nea patrascoiule?? Marcele, lasa gulgutele mai Messi si treci in iarba la concret!!! Tot dai vina pe trecut dar nu faci nimic nimic!!! Apropo, lui carciumaru iau trebuit 4 mandate pt PUG, tie cate iti trebuie????? Cum dezvoltati vou ma orasul fara PUG- proiectul de urbanism general!!!!!

  4. Un fripturist, caruia nu ii pasa de locuitorii acestui oras!
    Sa faca afaceri cu UDR si PDL, asta stie!
    Un nemernic!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*