Târgujian expropriat, executat silit şi fără banii promişi de Guvern pentru expropriere!

0
20

Şi expropriat, şi executat silit, şi fără bani! Un târgujian proprietar de teren de pe strada Ana Ipătescu, pe unde centura de rocadă a municipiului va trece, a fost executat silit, ieri, deşi Guvernul nu i-a virat niciun ban în cont ca şi despăgubire pentru terenul luat. Mai mult decât atât, expropriatul mai este nevoit să achite alţi 2.800 de lei, contravaloarea executării silite. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu spun, însă, că astfel de situaţii sunt întâlnite des în cazul expropriaţilor.

expropriat

Ilie Dodenciu, târgujianul ce deţine un teren pe strada Ana Ipătescu din Târgu-Jiu a fost anunţat ieri de executorul judiciar că vine să îi execute silit suprafaţa de două hectare pe care o deţine. Poziţionat pe traseul viitoarei centuri a Municipiului Târgu-Jiu, bărbatul a fost uimit de această decizie având în vedere că nu i-a fost virat niciun ban din răscumpărarea promisă de stat pentru a se da la o parte din calea lucrărilor la centura oraşului. „Mă execută silit deoarece s-a emis un document de expropriere pentru lucrări la centura ocolitoare a Municipiului Târgu-Jiu. Nu m-am opus niciodată exproprierii. Nici acum nu mă opun, dar îmi doresc ca aceasta să se facă în condiţiile legilor exproprierii din România în sensul că este necesară stabilirea unei sume juste şi o prealabilă despăgubire. Până în prezent, nu am primit niciun ban în cont”, a precizat Ilie Dodenciu, proprietarul terenului.

Prea puţini bani

Oferta pe care bărbatul a primit-o de la stat pentru terenul intravilan de 2 hectare este de 150.000 de lei. În aceste condiţii expropriatul târgujian s-a trezit, ieri, şi fără teren, şi fără bani dar şi fără bunurile de pe teren. Acum, bărbatul este nevoit să achite şi onorariul executorului, în valoare de 2.800 de lei. Omul este nemulţumit de ofera primită şi cere evaluarea bunurile de pe proprietate. „CNADNR- ul urmează să distrugă o împrejmuire de 182 de metri liniari, un podeţ din beton construit şi circa 600 de pomi de altoi pruni certificaţi, bunuri care în mod nejustificat au refuzat să le evalueze sau şi dacă au făcut-o, au făcut-o în lipsa mea şi nu am primit niciun raport de evaluare. Executorul vine din partea CNADR şi mă pune să plătesc eu 2.800 de lei, valoarea executării silitze”, a mai spus Ilie Dodenciu.

Nu pleacă din casă!

Nu este prima situaţie de acest gen. În prag de executare silită şi fără contravaloarea bunurilor alocată de Guvernul României se află şi alţi cetăţeni din zonă. „Unde să mă duc cu copiii? Mi-am făcut casă aici. Eu nu plec din casa mea. Am auzit într-o emisiune că vor să mute expropriaţii într-un ANL. Eu nu accept aşa ceva”, a spus Ion Ancuţa, un alt expropriat din zona Ana Ipătescu.

Ion Tudor: „Este ceva normal!”

În acelaşi timp, reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu dau asigurări că expropriaţii nemulţumiţi de ofertele care li se fac mai au o şansă, când se va întruni comisia de expropriere şi în instanţă. Mai mult decât atât, şeful SDN Târgu-Jiu, Ion Tudor, spune că se confruntă cu acest gen de situaţii foarte des, mai ales că lucrările la centura ocolitoare sunt urgente. „Aceasta este legea şi ne aliniem. Proprietar este statul român. Ştiu că sunt nemulţumiţi de ofertele primite, iar noi le-am explicat de fiecare dată: când se va întruni comisia de expropriere se va consemna procesul verbal că nu este mulţumit de preţ şi se va adresa instanţei”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu. Până atunci însă, legea pare a fi de partea statului. Zecile de expropriaţi din Târgu-Jiu pot fi scoşi din propriile case, prin hotărâre de Guvern, chiar înainte de a primi banii oferiţi de stat drept răscumpărare pentru bunurile cedate. Marea problemă este insă, cea a cărora chiar nu au unde să locuiască după ce sunt scoşi din propriile case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here