18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateTârgujianul Andrei Mărgeloiu, declarat cel mai bun student român din Marea Britanie

Târgujianul Andrei Mărgeloiu, declarat cel mai bun student român din Marea Britanie

Târgujianul Andrei Mărgeloiu, în vârstă 20 de ani, student în anul II la Facultatea de Informatică din cadrul University College London (UCL), a fost desemnat cel mai bun student român din Marea Britanie. Acesta a primit, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la începutul lunii noiembrie, premiul „Diploma Ambsadorului” din partea lui Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Manifestarea a fost inclusă în cadrul Conferinţei studenţilor români din Marea Britanie, care a avut loc la University College London (UCL), la care Andrei studiază. „Am avut bucuria ca anul acesta să fiu cel care a câştigat «Diploma Ambasadorului». Au fost luate în considerare rezultatele academice din ultimul an şi este un semn de apreciere pentru munca depusă. Primirea unui astfel de premiu îmi dă două tipuri diferite de sentimente. În primul rând, mă face cu adevărat fericit şi recunoscător pentru că rezultatele obţinute pe parcursul anului au fost apreciate în această măsură. În spatele acestei diplome se află atât munca depusă la facultate, cât şi cea din liceu. În al doilea rând, îmi alimentează dorinţa de a îmi îmbunătăţi performanţele. Sunt conştient de faptul că există mulţi studenţi extraordinari care ar fi putut fi în această poziţie. Prin urmare, premiul mă face să-mi dau seama câte lucruri trebuie îmbunătăţite şi munca implicată pentru a le dobândi. În plus, distincţia primită îmi confirmă că rezultatele obţinute până acum sunt trecătoare şi trebuie să mă străduiesc şi să planific următorii paşi”, a spus Andrei Mărgeloiu.

Cea mai mare medie din toată facultatea

Tânărul târgujian a obținut rezultate de excepție, fiind desemnat de conducerea University College London cel mai bun student din primul an de la Facultatea de Inginerie. Andrei a avut cea mai mare medie de la Departamentul de Informatică şi a fost răsplătit cu o bursă. „Probabil principalul contribuitor al desemnării mele în rolul de cel mai bun student român din Marea Britanie a fost câştigarea bursei de excelenţă «UCL Faculty Undergraduate Scholarships for Excellence“, a sus Andrei Mărgeloiu.

S-a calificat în finala mondială a unui concurs de informatică

Andrei a reușit să se califice în Finala Mondială a „Google HashCode”, cel mai mare concurs de programare în echipă organizat de Google, la care au participat cele mai bune 50 de echipe din lume. „Concursul nu are limită de vârstă, iar eu am făcut parte din cea mai tânără echipă care s-au calificat la finala mondială. «Google HashCode» se axează pe optimizarea şi îmbunătăţirea serviciilor Google. Anul acesta, problema propusă a fost reducerea timpului de încărcare a videoclipurilor de pe Youtube, prin optimizarea poziţiei geografice a bazelor de date care transmit videoclipurile către utilizatori“, ne explică Andrei. În concursul final, echipa UCL s-a clasat pe locul 36 în lume, fiind considerat un rezultat foarte bun.

Vicepreședinte al unei societăți a studenților

Studentul român ocupă o poziţie important într-o organizaţie a studenţilor din cadrul UCL și îşi propune ca organizaţia să-i susţină financiar pe studenţii care vor să-şi deschidă o afacere: „Ocup poziţia de Vice-president Executive în societatea antreprenorilor din cadrul facultăţii. Avem un fond de aproximativ 10.000 lire pe care îi oferim studenţilor care vor să îşi deschidă o afacere. Eu sunt responsabil pentru jurizarea celor mai bune idei şi susţinerea lor în călătoria antreprenorială”.

Andrei este absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, fiind de foarte multe ori medaliat cu aur la olimpiada de informatică.

Zece pictori și graficieni recunoscuți participă la Simpozionul Internațional „Atelierele Brâncuşi”

0
Deschiderea Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” pentru secțiunea Pictură și Grafică a avut loc luni, 15...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022, astfel:

O nouă degringoladă în PNL Gorj

0
După ce a trebuit să vină un șef de la centru, în persoana prim-vicepreședintelui Dan...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!