Acasa / Actualitate / Târgujienii riscă să fie amendaţi!

Târgujienii riscă să fie amendaţi!

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu fac apel la locuitorii oraşului să participe la acţiunile de îndepărtare a ţurţurilor de pe acoperişurile caselor şi la deszăpezirea în faţa imobilelor în care locuiesc. Altfel, târgujienii care nu contribuie la aceste acţiuni de gospodărire riscă să primească amenzi de până la 100 de lei noi, conform unei hotărâri de Consiliu Local.

Autorităţile locale s-au mobilizat pentru a face faţă zăpezii care s-a abătut asupra judeţului nostru! 17 utilaje de deszăpezire au intervenit, în acest sfârşit de săptămână, pe străzile din Municipiul Târgu-Jiu, pentru ca traficul rutier să fie uşurat. Şi circulaţia pietonală a fost în atenţia reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu. 800 de tone de nisip şi sare au fost folosite, până în acest moment, dar şi 8 tone de clorură lichidă au fost folosite pe străzile centrului din municipiu, alte 6 tone de clorură solidă, pentru deszăpezirea trotuarelor. Primăria Târgu-Jiu a demarat, ieri, curăţarea de zăpadă a zonelor cu parcări cu plată. „Intrăm în curăţarea în zonele cu parcările cu plată din zona Geneva, Păltiniş, în zona AZT, Prelungirea Brâncuşi, Piaţa Centrală şi pe strada Siretului”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Acţiunile de deszăpezire vor continua şi pe alte străzi.

80 de telefoane pentru lupta cu zăpada

80 de solicitări din partea târgujienilor au ajuns la reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu, în lupta cu zăpada. O parte dintre acestea au fost, însă, nefondate, dar municipalitatea aminteşte că, pentru alte sesizări, cetăţenii pot apela numărul 0253- 984. „Telefonul cetăţeanului 984 este la dispoziţia tuturor pentru absolut orice problemă legată sau nu de zăpadă”, a spus Ramona Evulescu.

Amendă de până la 100 de lei

Primăria Târgu-Jiu adresează un apel cetăţenilor şi societăţilor comerciale de pe raza municipiului să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor, pentru asigurarea circulaţiei şi siguranţei pietonilor. Nerespectarea acestei măsuri constituie amendă cuprinsă între 50 şi 100 lei. De asemenea, târgujienii sunt obligaţi să îndepărteze ţurţurii de gheaţă de la streşini. „Fiecare dintre noi avem obligaţia morală dar şi una legală, aceea de a îndepărta ţurţurii de pe acoperişul caselor noastre şi, bineînţeles, să facem curat în faţa porţii. Este foarte important să participăm fiecare dintre noi la aceste acţiuni. Amenda se ridică la suma de 100 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu. Autorităţile fac apel la populaţie să nu îngreuneze activitatea celor care sunt angrenaţi în curăţarea zonelor de zăpadă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*