Acasa / Actualitate / Terenul de lângă Coloana „fără de Sfârșit“ ar putea să fie donat Primărie Târgu Jiu

Terenul de lângă Coloana „fără de Sfârșit“ ar putea să fie donat Primărie Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, ieri, de Ziua Națională „Constantin Brâncuși“, că primăria se află în negocieri pentru a primi cu titlu gratuit terenul care se află lângă Coloana „fără de Sfârșit“. Terenul are o suprafață de peste 2.500 de metri pătrați. „Am o veste extraordinară astăzi, de ziua marelui sculptor Constantin Brâncuși. Suntem, de ceva vreme, în discuții cu doamna Ioana Maria Banu Ertegun, care a venit cu propunerea de a dona municipiului Târgu Jiu un teren situat în strada Tudor Vladimirescu (lângă parcul Coloanei Infinitului), în suprafață de 2665 mp.

Doamna Ertegun a dovedit un atașament constant față de operele lui Constantin Brâncuși, susținând personal proiectul privind înființarea Fundației Infinitului din România, cea care deținea acest teren.

Doresc să îi mulțumesc doamnei Ioana Maria Banu Ertegun, în numele municipiului Târgu Jiu, pentru generozitate și pentru oportunitatea pe care ne-o oferă de a pune în valoare Coloana Infinitului, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului nostru. În acest moment, proiectul este în curs de definitivare la nivel decizional“, este postarea primarului Marcel Romanescu de pe pagina sa de Facebook.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*