-4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăActualitateTiberiu Tătaru, chemat la raport să deslușească ițele scandalului RMN

Tiberiu Tătaru, chemat la raport să deslușească ițele scandalului RMN

Scandalul RMN-ului de la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu ia amploare. Consilierii opoziției cer aducerea fostului manager Tiberiu Tătaru în fața lor pentru a da explicații. În sedința județeană de ieri, actualul manager Gigel Capotă a declarat că nu răspunde pentru faptele comise de predecesorii săi.

Sedința de Consiliu Județean a fost transformată ieri într-o sală de judecată. Managerul spitalului a fost adus în fața aleșilor pentru a da explicații în scandalul ce vizează achitarea coplatei la consultațiile RMN de către pacienți. Grupul liberal prin vocea consilierului Denisa Suță a fost cea care a deschis interogatoriul.„Când ați aflat că se percep aceste taxe ilegale? De ce au fost percepute? Cine a dispus postare pe spitalul județen al tarifelor pentru coplată ? Ați primit vreun răspuns de la firma respectivă prin care să vă transpită motivul pentru care au încasat aceste sume pe acre noi le considerăm ilegale?” au fost întrebările adresate de aleși.

„Răspund doar pe ce fac de azi înainte”

La toate aceste întrebări, actuala conducere a dat aceleși răspunsuri ambigue declarând că există deja o ancheta a DNA-ului și orice declarație în plus ar fi de prisos. „Este transparență totală în ceea ce privește această problemă. Eu deja am pus la dispoziția echipelor de anchetă toate documentele necesare și sunt sigur că se va face lumină și în acest caz. Eu voi răpunde doar de ce pot face astăzi și mâine”, a declarat Gigel Capotă.

„Să vină Tătaru”

După mai multe discuții în contradictoriu, consilierii județeni au ajuns la concluzia că cel intervievat nu este în măsură să răspundă întrebărilor. Gigel Capotă a fost numit manager în luna decembrie a anului trecut, cu doar o lună înainte ca întreg scandalul să izbucnească, ori neregulile tronează din anul 2008 de când aparatura a devenit funcțională în unitatea din Târgu Jiu. „Domnule președinte, în aceste condiții, consider că cel ce ar trebui să răspundă acestor întrebări este fostul manager, Tiberiu Tătaru. Solicităm ca acesta să participe la următoarea sedință de Consiliu Județean”, a concluzionat consilierul județean Denisa Suță.

O anchetă privind contractul pentru vaccinurile Pfizer o vizează pe Ursula von der Leyen

0
Mai mulți parlamentari europeni vor să o interogheze pe Ursula von der Leyen (președinta Comisiei...

Un fost șef din CEO solicită raportul comisiei de anchetă de la Jilț Sud

0
Un fost șef din Complexul Energetic Oltenia cere ca administrația companiei energetice să facă publice...

Poliția și Spitalul Târgu Jiu fac anchete după moartea pacientei de 45 de ani pe masa de operație

0
Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj și Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!