12 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate Tineri gorjeni aflați în situații dificile, sprijiniți în obținerea permisului de conducere

Tineri gorjeni aflați în situații dificile, sprijiniți în obținerea permisului de conducere

- Advertisement -

Tinerii gorjeni din medii defavorizate sunt sprijiniți să își obțină permisul de conducere printr-un proiect derulat de Fundația Pentru Comunitate.

„Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021. Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite. Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe pentrucomunitate.ro/ro/permis“, se arată într-un comunicat de presă al Fundația Pentru Comunitate.

 Doi tineri gorjeni au fost ajutați să obțină permisul

În decursul celor cinci ani de la începutul acestui program, 82 de tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 69 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

La edițiile precedente ale programului, din Gorj au beneficiat de finanțare doi tineri, unul obținând permis de categoria B.

Programul, ajuns la cea de-a șasea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente