11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăActualitateTot mai multe școli din Gorj “trec” pe roșu!

Tot mai multe școli din Gorj “trec” pe roșu!

Sute de elevi din Gorj vor învăța în perioada următoare de acasă. Decizia vine în urma confirmării a tot mai multor cazuri de coronavirus în rândul școlarilor. Pe lista unităților care trec pe scenariul roșu se numără Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu dar și Liceul cu Program Sportiv.

Decizia de a muta mai mulți elevi la cursuri în mediul online aparține Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. În trei noi școli sunt probele și pentru a evita răspândirea virusului, elevii vor învăța de acasă. „S-a aprobat:

– suspendarea temporară a activităților didactice în modalitatea ”față în față” la Liceul cu Program Sportiv, pentru clasa a XII-C cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, la nivelul școlii, au apărut două cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov 2 la elevi.

– organizarea activităților didactice la Liceul Tehnic Mătăsari, în scenariul galben pentru clasele a V-a A, B, a VI-a A, a VII-a B,  a IX-a AB,C, a X-a A și  a XI-a, începând cu data de 19.10.2020, iar pentru celelalte clase procesul de învățămând se va desfășura în modalitatea față în față. Decizia fost luată ca urmare a faptului că, la nivelul localității rata de infectare este de 0,81/1000 de locuitori.

– suspendarea temporară a activităților didactice în modalitatea ”față în față” la Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu din Tg. Jiu în scenariul roșu pentru clasele a VII-a A,B,C,D,E și a VIII- B. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că, la nivelul unității școlare a fost confirmat un cadru didactic cu virusul SARS-Cov 2”, au transmis oficialii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -