Transalpina a umplut de turiști zona Rânca

0
230

Numărul de turiști care au ajuns în zona Rânca, după deschiderea circulației pe Transalpina, cel mai înalt drum din România, a crescut foarte mult. În mini vacanța de Rusalii, jumătate din capacitatea de cazare a fost ocupată. Aproximativ 2.000 de turiști au ajuns în stațiunea aflată în Munții Parâng la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri. Majoritatea au venit pentru că circulația pe Transalpina a fost redeschisă la jumătatea săptămânii trecute. „Numărul de turiști a crescut odată cu redeschiderea Transalpinei, deși vremea nu a fost chiar însorită. Capacitatea de cazare a fost ocupată în jur de 40-50%. Pe lângă turiști care s-au cazat în stațiune, au fost mulți care au tranzitat zona și s-au oprit să consume ceva“, a spus Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Mai mulți turiști după ce va începe vacanța de vară

Cabanierii din Rânca se așteaptă ca numărul de turiști să crească după ce elevii vor intra în vacanța de vară. „Ne așteptăm ca numărul turiștilor să crească în vacanță. În România, 25% din turism este reprezentat de vacanțele elevilor. Zona Rânca este atât de mirifică și aerul atât de curat încât ser merită ca cei care tranzitează să poposească măcar o noapte. Transalpina este foarte importantă pentru această zonă. Pentru că este la genul feminin, Transalpina este mama turismului montan românesc“, a mai precizat Constantin Pănescu.

Cum se pot distra turiștii la Rânca

Rânca reprezintă un refugiu pentru cei care vor să fugă de caniculă, temperatura fiind cu cel puțin zece grade mai scăzută.

Turiștii care ajung în Rânca se pot distra la cele două parcuri de aventură, pe pârtia de tubing sau pot să practice activități sportive pe un mini teren de fotbal. De asemenea, ei pot să aleagă să parcurgă un traseu montan semnalizat corespunzător. De asemenea, zilele trecute s-a redeschis și Stâna Ștefanu, unde vizitatorii pot degusta preparate tradiționale, tocana de oaie fiind la mare căutare.

Transalpina are o lungime totală de 148 de kilometri și străbate Munții Parâng, din Oltenia și până în Ardeal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here