Transalpina va fi redeschisă circulației de Ziua Copilului

0
12

transalpina 2Proprietarii de cabane, pensiuni și hoteluri din zona Rânca au motive de bucurie și au început pregătirile pentru primirea turiștilor, deoarece circulația rutieră pe cea mai înaltă șosea din țară va fi redeschisă chiar de Ziua Copilului, când va fi o mini vacanță de cinci zile.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a spus că vremea călduroasă din ultimele zile i-a ajutat pe drumari să pregătească drumului pentru circulația rutieră: „Vremea a fost bună și ne-a ajutat. Utilajele și deservenții de la Secția Drumurilor Naționale și-au făcut datoria pe deplin. Trag nădejde că, spre sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, turiștii vor putea să tranziteze Transalpina și va fi deschisă oficial. Transalpina reprezintă un punct de atracție turistic pentru cei care vin sau pleacă din Gorj”.

Unul dintre cele mai iubite drumuri turistice

Transalpina are o lungime de 148 de kilometri și străbate județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Circulația pe Transalpina între stațiunea Rânca și Obîrșia Lotrului a fost restricționată la începutul lunii octombrie a anului trecut. Transalpina a devenit unul dintre cele mai căutate drumuri turistice din țară, alături de Transfăgărășanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here