5.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Tudor Barbu propune impozite mai mici pentru gospodăriile din mediul rural

Tudor Barbu propune impozite mai mici pentru gospodăriile din mediul rural

Copreședintele PNL Gorj, senatorul Tudor Barbu a inițiat proiectul de lege prin care se anulează articolul din Codul fiscal, potrivit căruia se supraimpozitează terenurile oamenilor din gospodăriile rurale.

barbu-pnl

Noul Cod Fiscal prevede impozitarea primilor 400 de metri pătrați din terenurile situate în intravilan, ca teren de construcție, deși ar trebui încadrați la categoria terenuri agricole. Pentru că această suprafață de teren este situată, în 99% din cazuri, în jurul casei de locuit, este folosită de oameni ca teren agricol, motiv pentru care ea nu se poate impozita asemenea categoriei de terenuri cu construcții așa cum prevede, în prezent, Codul fiscal. Senatorul Tudor Barbu a depus la Senat proiectul de inițiativă legislativă prin care solicită abrogarea actualei prevederi din Codul Fiscal, prin care se supraimpozitează cei 400 de mp și solicită revenirea la vechea prevedere. Dacă această inițiativă legislativă va fi adoptată de Parlament, milioane de familii din România vor beneficia de o reducere firească a unor impozite crescute artificial și nemotivat.

Propunerea legislativă a pornit ca o necesitate în susținerea drepturilor și intereselor cetățenești, la inițiativa unui grup de primari din județul Gorj care consideră nedreaptă și aberantă prevederea legală înscrisă în acest moment în art. 465 alin. 2 din actualul Codul fiscal care face referire la impozitarea primilor 400 de metri pătrați a terenurilor situate în intravilan și aflate, de fapt, în categoria terenurilor agricole.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente