Tudor despre “văicărelile” lui Romanescu: „Mai bine face paparudă ca să plouă”. Romanescu: „Îi deleg tot ce înseamnă atribuții pe relația cu Aparegio”

6
103

Viceprimarul Adrian Tudor pune, din nou, tunurile pe primarul Marcel Romanescu. După ce edilul s-a tot plâns fie de lipsa apei din oraș, fie de inundații, fără a găsi o soluție, social-democratul îl trimite în teren. Tudor nu este de acord cu aruncarea banilor pe reabilitarea fântânilor arteziene din oraș atâta timp cât alimentare cu apă este deficitară.

Forarea unor puțuri ar putea pune capăt problemelor de la robinetele târgujienilor. Tudor susține că aceste investiții, realizate și în trecut, sunt imperios necesare dacă se dorește evitarea furnizării apei la program.“Aparegio, conform legii îți aduce apa din punctul A în punctul B, iar, dacă nu e apă nu poate să aducă decât aer pe conductă, din păcate! Iar, ca să ai apă, tu ca autoritatea, ca UAT, trebuie să faci investiții și să faci puțuri. Bineînșeles că dumnealui spune că nu are bani de puțurii, că e Guvern PSD și nu-i dă bani, dar, din acele spectacole din centrul orașului care au costat 6-7 miliarde de lei vechi, primăria putea să foreze cel puțin 8 puțuri și atunci mai rezolva din această problemă. Atâta timp cât tu, ca autoritate nu te așezi la masă cu conducerea Aparegio să vorbești, că nu te pune nimeni să te pupi cu el, la mijloc sunt interesele cetățenilor. Nu e apă pentru că la Vâja nu e apă, la Sohodol nu e apă, la bazinul Sușița nu e apă! De unde să vină apă la robinet? Face dezbateri publice pe la teatru să spună: uite aștia sunt răi! Mai bine face paparudă ca să plouă. (…) În mandatul lui Cârciumaru s-au făcut puțuri de apă în Polata și Preajba dar nu poți face totul într-un an, orașul se extinde! Dacă nu vrei dialog și faci doar paparudă, rămâi cu paparuda că asta nu aduce apă la robinet”, a declarant viceprimarul.

Fântâni arteziene de 1 milion de euro

Viceprimarul susține că milionul de euro pus la bătaie de municipalitate pentru reabilitarea fântânilor arteziene din oraș ar putea fi redirectionat spre problemele stringente ale orașului. “Aparegio gestionează rețelele existente dar rețelele nu sunt alte lor, sunt ale noastre. Nu poate să facă Aparegio puțuri la Târgu Jiu pentru că nici eu, ca acționar, nu aș fi de accord să facă investiții din banii tuturor la Motru sau Scoarța. Trebuie să înțelegem că Aparegio este un prestator de servicii. Dacă nu există comunicare nu o să ajungem decât să ne bălăcărim, și, decât să ne certăm la televizor mai bine ne punem cizmele în picioare și plecăm în teren. I-am cerut lui Pătrășcoiu să facă o informare publică către Consiliul Local, pentru că nu pot să facă ei investiții în oraș. Tu, primar, să aloci un million de euro pentru fântânile arteziene, să le pui luminițe în condițiile în care nu ai apă la robinet……de ce nu a făcut o dezbatere publică și pe tema aceasta?”, a mai declarat alesul PSD.

Deleagă atribuții

Municipalitatea susține că nu poate investii pe acest segment. Primarul afirmă că dacă Tudor se crede specialist, îi va delega atribuțiile pe relația cu Aparegio pentru a rezolva el problemele. “Mă așteptam de la domnul Tudor să-i întrebe pe cei de la Aparegio de ce nu se finalizează un proiect pe fonduri europene care asta vizează, îmbunătățirea rețelelor! E noaptea minții! Eu pot să-i deleg sarcinile domnului Tudor să rezolve această problemă. Mă gândesc serios să-i deleg tot ce înseamnă atribuții pe relația cu Aparegio. În momentul acesta suntem la limita legii dacă vorbim de toate lucrările pe care le realizăm noi în oraș, însă, domnul Tudor uită că din prețul pe care îl plătesc cetățenii pentru apă și canalizare 30% se duce într-o zonă de dezvoltare care nu au fost folosiți niciodată, cel puțin, pe perioada mandatului meu”, a declarant primarul Marcel Romanescu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here