spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateTuriști cazați în butoaie lângă o plantație de mure din Gorj

    Turiști cazați în butoaie lângă o plantație de mure din Gorj

    Cinci butoaie speciale vor fi puse, de anul viitor, la dispoziția turiștilor care vor să se cazeze într-un loc special. Ideea îi aparține lui Daniel Burtea, un tânăr antreprenor din județul Gorj, în vârstă de 24 de ani.

    Butoaiele vor fi amplasate lângă plantația de mure deținută de familia sa în localitatea Țicleni, care se întinde pe o suprafață de șapte hectare, una dintre cele mai mari din țară. Butoaiele vor avea baie și o cameră, precum și toate dotările necesare unui spațiu de cazare modern.

    Ionel Burta spune că a început să se gândească la aceste proiect atunci când prietenii și clienții îl întrebau unde se pot caza: „A început ca de la o nevoie, pentru că aveam foarte mulți prieteni sau clienți care mă vizitau și mă întrebau dacă găsesc locuri de cazare în zonă. Am spus că de ce să nu am totul integrat, unde turistul poate să vină să consume produsele și să vadă tot procesul“.

    Afacerea familiei Burtea constă în valorificarea murelor din propria plantație, precum și procesarea lor și transformarea în vin unicat în România și în dulceață.

    „Avem, deja, rezervări“

    Model butoaielor care vor fi realizate este luat din Portugalia: „Dorim un nou proiect și lucrăm la foc continuu, «Barry Camp». Este vorba de pensiuni total diferite, în formă de butoi. Ne-am inspirat din Portugalia. Am făcut un studiu de piață cu privire la potențialul din zonă. Ideea noastră este să aducem noi consumatori, fiind o locație diferită. E mai multe decât un proiect început. Avem, deja, rezervări și discuții să creăm experiențe noi și ateliere la plantație.  Am discutat cu un consultant să demarăm un proiect pe zona de fonduri pentru a accesa finanțare.Avem spațiu să ne extindem pe mai departe“.

    Ionel Burtea dorește să realizeze lângă plantația de mure din Țicleni cinci spații de cazare.

    Lucrările vor demara primăvara viitoare, urmând să fie finalizate până la finalul verii. Tânărul antreprenor își dorește să ajungă la 20 de spații de cazare de acest fel.

    Agro-turismul ia amploare

    Turiștii vor putea cunoaște beneficiile agro-turismului, Vor putea să participe la toate activitățile specifice fermei și să se plimbe cu ATV-urile sau cu bicicletele prin pădurile din apropiere. „Turiștii vor sta într-o fermă și vor înțelege ce înseamnă o plantație de fructe de pădure. În perioada iulie – august cu murele, sera de căpșuni și partea de procesare. Pregătim și trasee cu ATV-urile și plimbări cu bicicleta. Scopul nostru  nu este să vină doar în week-end, ci și în cursul săptămânii sau freelancer care pot să stea o perioadă mai îndelungată de o săptămână sau mai mult. Turiștii preferă din ce în ce mai mult pensiunile agroturistice și merg tot mai mult către sate“, a menționat Ionel Burtea.

    Seră de căpșuni bio

    Pe lângă plantația de mure, tânărul gorjean a accesat un proiect pentru înființarea unei sere de căpșuni bio. „Am găsit o altă oportunitate și dezvoltare de business. Am aplicat un proiect pe fonduri europene și suntem în implementarea lui. Este vorba de o seră de căpșuni bio extrasezon: vară, toamnă, iarnă. Nu există la nivel național o asemenea seră. Suntem în implementare a acestui proiect“, a mai spus Ionuț Burtea.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: