Acasa / Actualitate / Turiştii se aventurează pe Transalpina deşi drumul este închis

Zăpadă de 5 metri la munte

Turiştii se aventurează pe Transalpina deşi drumul este închis

Chiar dacă suntem la început de vară din punct de vedere calendaristic, iarna nu se lasă dusă de pe Transalpina. 5 metri are zăpada pe aumite zone ale tronsonului. Drumarii întervin pentru a îndepărta atât zăpada cât și gheața care s-a format pe carosabil. Deși Transalpina este închisă, potrivit reprezentanților de la drumuri mai sunt și turiști stăini care se aventurează pe serpentine, ignorând pericolul la care se expun.

zapada-transalpina-3zapada-transalpina-1

Iarna nu se lasă dusă de pe Transalpina sub niciun chip, spre disperarea drumarilor care intervin în permanenţă pentru a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe carosabil. La sfârşitul săptămânii trecute, mai multe echipe au fost trimise pe teren pentru a deszăpezi șoseaua, în speranța că Drumul Regelui va fi deschis în prima zi de vară. „Zăpadă multă în această zonă. Am avut o întâlnire cu domnul director general, Cătălin Homor, dumnealui a dispus clar să luăm toate măsurile de siguranţă în această zonă, să acţionăm în continuare cu respectarea normativelor şi în condiţiile în care avem convingerea că se poate circula, vom solicita comisia mixtă, CNADNR- Poliţie, şi vom propune deschiderea”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Gorj. Nămeţii de aproape 5 metri şi gheaţa de pe carosabil le dau bătăi de cap drumarilor. „E gheaţă, patinează, a fost viscol, aproape ca iarna. Zilele acestea a fost viscol mare şi a nins”, a spus unul dintre drumari.

zapada--transalpina-ion-tudorzapada-transalpina-2zapada-transalpina

 
 
 
 
 
 

Ignoră pericolele

Deși zona nu este deschisă circulației, sunt turişti care ignoră pericolele la care se expun şi se aventurează pe Transalpina. „Încă mai sunt turişti mai indisciplinaţi care încearcă să treacă, îi întoarcem, le explicăm foarte clar că pericolul este mare să se circule pe această zonă”, a mai spus Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Gorj. Cei care vor să traverseze Transalpina trebuie să mai aștepte pentru că stratul de zăpadă în vârful muntelui nu se va topi prea curând. Drumarii susţin că doar în cazuri de urgenţă va trece vreun autovehicul pe tronsonul respectiv.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*