12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăActualitateUATAA își încheie perioada insolvenței

UATAA își încheie perioada insolvenței

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru se apropie de finalul stării de insolvență. În data de 21 aprilie se încheie oficial perioada de insolvență, potrivit termenului care a curs de la prima decizie a judecătorilor care a introdus Uzina în insolvență, ca urmare a situației financiare dificile.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a fost timp de 4 ani în insolvență, cu un an în plus peste perioada standard. Există însă posibilitatea legală de prelungire cu un an, iar UATAA a profitat de acest lucru. În ultimii patru ani au fost achitate regulat ratele prevăzute de judecătorul sindic și nu au mai fost aplicate penalități și majorări la alte debite.

Sunt însă în continuare probleme majore legat de recuperarea creanțelor de la asociațiile de proprietari pentru căldura și apa caldă livrate în ultimii ani. De asemenea, este nevoie de peste 9 milioane de lei pentru plata certificatelor de CO2. În acest sens au fost făcute mai multe demersuri la nivel guvernamental, însă fondurile nu au mai venit. Certificatele de CO2 trebuie să fie achitate până pe 30 aprilie. În caz contrar vor fi aplicate amenzi de 100 de euro pe zi pentru fiecare certificat neachiziționat.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -