spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateUCB, printre cele mai bune universităţi din ţară

    UCB, printre cele mai bune universităţi din ţară

    Elevii mai norocoşi, care au avut succes la examenul de bacalaureat îşi îndreaptă acum privirea spre o facultate, având în vedere că anul acesta concurenţa „lasă de dorit”. Promovabilitatea scăzută de la bac aduce unele facultăţi în pragul de a reduce drastic numărul de locuri şi pe altele le împinge chiar la faliment. Nu este cazul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, care se află printre cele mai bune universităţi din ţară, potrivit unui clasament realizat de Ad-astra(asociaţie a cercetătorilor români din întreaga lume).

    Eforturile Universităţii „Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu-Jiu sunt pe deplin răsplătite, pentru că, potrivit Ad-astra, universitatea se află printre cele mai prestigioase din ţară. Clasamentul este realizat pe baza articolelor ştiinţifice publicate de personalul universităţilor în reviste ştiinţifice recunoscute pe plan internaţional, indexate de ISI Web of Science. Universităţile care nu se regăsesc în clasamentul general nu au publicat nici un articol care să fie indexat de ISI. Astfel, UCB se află pe poziţia 15, cu şapte articole ştiinţifice publicate. De menţionat este faptul că acest clasament cuprinde 41 de universităţi. În clasamentul general, pe primele locuri se situează Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi (locul 1), Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (locul 2), Universitatea din Bucureşti (locul 3), Universitatea Politehnica din Bucureşti (locul 4), şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (locul 5). Printre universităţile de dimensiuni mari care se situează pe locuri codaşe sunt Universitatea „Spiru Haret” (locul 49), Academia de Studii Economice (locul 42) şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (locul 39).

    Calitatea învăţământului, pe primul plan

    Potrivit Ad-astra „calitatea învăţământului superior este unul din cei mai importanţi factori care determină dezvoltarea economică a unei ţări, mai ales în contextul în care, pe plan global, cunoaşterea capătă o valoare din ce în ce mai mare faţă de munca brută sau capitalul material. Pe de altă parte, peste jumătate din studenţi cred că diplomele lor nu au valoare, iar presa a semnalat multe cazuri de corupţie şi nepotism în universităţi, precum şi atitudini retrograde ale unor universitari faţă de criterii de evaluare recunoscute pe plan internaţional”. Astfel că elevii, care îşi îndreaptă anul acesta paşii spre o facultate privată ar trebui să fie foarte atenţi, dacă nu vor să aibă probleme. Gorjenii, care se îndreaptă spre cursurile Universităţii „Constantin Brâncuşi” au posibilitatea de a opta pentru mai multe facultăţi, cu diferite specializări. Locurile sunt suficiente pentru toţi cei care vor opta pentru a studia la această universitate, de prestigiu, aşa cum ne demonstrează chiar asociaţia cercetătorilor români din întreaga lume.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: