spot_img
10 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăActualitateUltimatum dat de inspectoratul școlar județean școlilor

    Ultimatum dat de inspectoratul școlar județean școlilor

    Școlile trebuie să transmită azi câți elevi încap “distanțați” în clase și de câți învățători și educatori au nevoie sau câte norme în plus sunt la liceu și gimnaziu. Dacă nu încap în clase, o parte din elevii de la V-VII și IX-XI vor face ore online, simultan cu cei de la școală, scrie edupedu.ro

    Ultimatum dat de inspectoratul școlar județean școlilor pentru transmiterea la centru a datelor despre câți elevi încap fizic la școală și de câte cadre didactice sau norme didactice ar fi nevoie pentru acoperirea tuturor claselor, potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro.
    Pe lângă scenariile pe care trebuie să le completeze școlile, directorii trebuie să completeze numărul de spații necesare pentru elevii care nu încap în noua configurație cu distanțare fizică la 1 metru, numărul de norme didactice necesare, în cazul gimnaziului și liceului, precum și numărul de posturi suplimentare necesare pentru învățători și educatori.

    Concret, inspectoratele din toată țara au trimis fiecărei școli un document pe care unitățile de învățământ trebuie să îl completeze până luni, 10 august. Asta în condițiile în care ministerul a cerut aceste date până pe 12 august. Documentul este însoțit de două seturi de indicații.

    Primul set prevede următoarele reguli:

    • câte un preșcolar/elev în fiecare bancă;
    • are loc aerisirea timp de 30 minute între schimburi, a fiecărei săli de clasă, iar în pauze 10 minute;
    • reorganizarea colectivelor de elevi, cu respectarea distanței minime de 1 metru față-spate, stânga-dreapta între bănci;

    Inspectoratele au transmis școlilor și un al doilea set de recomandări pe care acestea să le ia în considerare atunci când reorganizează clasele și fac “oglinda” noilor clase fizice, potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro.

    Aceste reguli prevăd și “instalarea dispozitivelor electronice pentru transmiterea on-line a lecțiilor pentru acei elevi din clasele V-VII și IX-XI în situația în care aceștia nu sunt prezenți fizic”, confirmând astfel ipoteza conform căreia orele predate elevilor din bănci ar putea fi transmise în timp real celor aflați acasă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: