Umilință fără limite la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. Angajații muncesc fără să fie plătiți

1
71

Situație disperată pentru angajații de la Intreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. Aceștia nu au ce pune pe masa de Paște după ce instituția la care lucrează nu le-a mai achitat drepturile salariale de trei luni. Ieri, oamenii au protestat la locul de muncă, însă, din păcate, veștile proaste se țin lanț pentru ei.

Ultimele luni au fost de coșmar pentru angajații IDP care au muncit în frig, vânt și ploaie fără a-și primi drepturile salariale. Printr-un protest spontan, angajații au dorit să atragă atenția conducerii IDP dar și șefului de la județ că s-au săturat să muncească pentru alții. „Ne-am săturat de urzici, altceva ce să mâncăm? Avem și noi copii, avem facturi. Am tot așteptat că ne plătesc, ne plătesc și nimic. Ne taie gazele, curentul, avem și noi bănci care pun comisioane. După ce că ne plătesc cu minim pe economie nici pe aștia nu îi dau. Nu avem sporuri pentru condițiile de muncă, pentru vechime, pentru nimic”, a declarat un protestatar.

Fără bani de Paște

Conducerea unității dă vina pe vremea de afară pentru întârzierile salariale. Marius Florică susține că nu s-au putut face încasări pentru că vremea nefavorabilă nu a permis finalizarea lucrărilor contractate. Cu nonșalanță, directorul afirmă că oamenii vor trebui să rabde de Paște întrucât societatea nu poate efectua plăți. „Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile. Din păcate, vremea nefavoarabilă nu a fost propice executării lucrărilor specifice unității noastre și nu am putut să facturăm și să încasăm. Angajații nu și-au primit banii de două luni de zile și luna curentă. Ținând cont de decontările care se fac nu cred că vom plăti salariile până de Paște, nici măcar parțial. Plata pe carduri durează ca și timp”, a declarat directorul Marius Florică.

Protestatarii au cerut sprijin la Consiliul Județean Gorj

După ce scuzele directorului nu le-au umplut portofelul gol, angajații au mers să ceară sprijin la autoritățile județene. După mai multe minute de așteptare pe scările Prefecturii Gorj, protestatarii au fost primiți de șeful județului. Discuțiile au durat mai bine de o oră, însă concluziile au întârziat să apară, potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Gorj „dialogul rămânând deschis ”.

Se cere demiterea directorului de la IDP

PNL Gorj solicită președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să-l demită de urgență pe directorul general. De la începutul acestui an, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au solicitat, în mai multe rânduri, președintelui Consiliului Județean Gorj, convocarea directorului IDP la o ședință, unde acesta să prezinte situația economico-financiară a societății, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

”Încă din luna ianuarie am solicitat președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să îl convoace pe directorul IDP pentru a prezenta bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018 în termenul legal, respectiv în 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Bugetului de Stat, pentru a fi avizat în ședința de consiliu județean. De asemenea, am solicitat prezentarea execuției bugetare pe anul 2017. Până acum, niciunul dintre aceste documente nu au fost prezentate consilierilor județeni spre avizare. IDP are o situație financiară precară de mai mulți ani, însă directorii societății primesc bonusuri și indemnizația integrală, pentru că sunt indepliniți indicatorii din contractul de management. Societatea are AGA, dar și un Consiliul de Administratie, iar membrii acestor entități încasează indemnizații fără a-i interesa situația societății”, precizează consilierul județean Marcel Iacobescu, secretar general al PNL Gorj.

Acum, angajații IDP se află în situația dramatică de a nu-și primi salariile înainte de sărbătorile de Paște, în condițiile în care nu și-au luat banii din decembrie anul trecut, iar atunci au primit leafa pe luna octombrie 2017 și câteva tichete de masă.

Directorul Florică le-a spus, astăzi, oamenilor că nu există fonduri pentru rezolvarea situației și că nu le poate garanta că-și vor lua salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here