Acasa / Actualitate / UN FESTIVAL CÂT O VARĂ . Irina Rimes și Tudor Chirilă vin la Târgu Jiu, în concerte

UN FESTIVAL CÂT O VARĂ . Irina Rimes și Tudor Chirilă vin la Târgu Jiu, în concerte

Târgujienii și turiștii care aleg să viziteze orașul lui Brâncuși în această perioadă vor avea parte de o vară incendiară! Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” organizează INFINITY TÂRGU JIU – UN FESTIVAL CÂT O VARĂ.

Târgu Jiul va răsuna vara aceasta de concertele unor trupe și artiști precum Carla’s Dreams, 5 Gang, Golden Gang, Irina Rimes, Raluka, Connect-R, Damian Drăghici, Vama și Tudor Chirilă, Spitalul de Urgență sau The Dreamers, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău și Maestrul Nicolae Botgros, Tarafului Lătărețu și Roberta Crintea, alături de invitații lor, le vor oferi iubitorilor de muzică populară spectacole de neuitat, iar distracția continuă cu Festivalul Internațional de Folclor, Festivalul Berii și Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului”. Iubitorii de artă sunt așteptați la Festivalul Internațional al Artelor Vizuale „GORJFEST”, ediția 30, iar pentru prima dată la Târgu Jiu va avea loc Festivalul de Artă Stradală „Târgu Jiu Strad’Art”. Tot în această vară, tinerii se vor întrece la Târgu Jiu în cadrul Turneului Final al LNB Baschet 3X3.” E un complex de evenimente. Vom avea și un Festival de muzică electronică pe data de 22 iunie, odată cu Festivalul Mediteraneean. Reprezentația se va ține la vechea locație de pe insulița de pe Jiu, unde era amplasat patinoarul. Am adus în materie de formație tot ce se puntea aduce, vedete de top. Pentru anul viitor sperăm să apară noi formații pentru că altfel vom avea foarte puține variante”, a declarat Marcel Romanescu.

Festival de Artă Stradală

Pe lista evenimentele ce vor avea loc în această vară în orașul lui Brâncuși se numără și un Festival de Artă Stradală „Târgu Jiu Strad’Art”. Ideea a fost împrumutată din Portugalia. „Ca orice festival, ne dorim să înfrumusețăm orașul. Vor fi picturi pe pereții mari ai unor școli sau licee, făcute de artiști consacrați. Picturile vor avea dimensiuni de până la 140 metri pătrați. Ne adresăm și zonelor periferice. S-a ales deja Liceul cu Program Sportiv, Liceul Gheorghe Magheru, Școala Constantin Săvoiu, Amfiteatrul din Parcul Central. Festivalul va mai cuprinde work-shopuri și ateliere pentru copii, care vor fi desfășurate și în cartierele Meteor sau Obreja. Va fi un spectacol sâmbătă seara, pe data de 27 iar pe 28 iunie se va face un tur pe bicicletele pe la toate desenele realizate. Ne dorim să-i dăm o tentă internațională prin aducerea unui mare artist din Mexic. Vrem să dăm culoare și zonelor care până acum nu au avut parte de așa ceva”, a declarat Andi Popescu, directorul CNIPT Târgu Jiu.

Un comentariu

  1. cuCUM CHELTUIESTE ACEST PRIMAR BANII CONTRIBUABILILOR PE DISTRACTIE, IAR SCOLILE NU AU DOTARILE NECESARE PENTRU UN INVATAMANT MODERN!
    JOS CU ROMANESCU1

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*