Acasa / Actualitate / Un gorjean a fost felicitat de Papă pentru activitatea sa academică

Un gorjean a fost felicitat de Papă pentru activitatea sa academică

Mecu Gheorghe1Academicianul gorjean Gheorghe Mecu este doctor în economie, profesor universitar doctor, doctor honoris causa al mai multor universităţi din lume, scriitor și poet. Gorjeanul a scris volume de poezie, proză şi de ştiinţă. Profesorul Mecu este fondatorul Casei Artelor și al Muzeului Etnografic. În urmă cu mai mulți ani, Gheorghe Mecu, după ce a primit titlul de academician al Academiei de Relații Economice din Roma, a fost felicitat chiar și de Papa Benedict!

mecu Gh Baia de FierPoet și membru al Uniunii Scriitorilor din România, profesor universitar și om de afaceri, președinte al Asociației Cultural-Științifice „Gh. Mecu”, gorjeanul Gheorghe Mecu a înființat la Baia de Fier, comuna sa natală, un Muzeu Etnografic și o Casă a Artelor unde anual organizează evenimente culturale. Gheorghe Mecu este unul dintre cei mai medaliați și premiați gorjeni, acesta fiind deținătorul titlului de „academician” al Academiei Europene de Relații Economice din Roma și multe altele.

Mecu Gh Baia de Fiers„În una dintre camerele Casei Artelor am mai multe diplome primite de-a lungul anilor. De exemplu, la Roma mi s-a acordat titlul de Academician de către Academia Europeană de Relații Economice și Culturale. În sală era și Ion Iliescu și m-a întrebat ce politică fac de am primit această diplomă. I-am spus că sunt ministru la mine acasă și că n-am avut niciodată relații de afaceri cu statul! Am primit și o medalie atunci. De către americani mi s-a dat o diplomă de doctor în finanțe și economie, dar și titlul de Doctor Honoris Causa. Am primit o diplomă și binecuvântarea de la Papa Benedict, căci și el făcea parte din Academia de Relații Economice de la Roma”, a spus academicianul Gheorghe Mecu.

Un comentariu

  1. Negrisan Mirela

    Bună ziua, Cum pot lua legătura cu dl. Profesor Gherghelie Mecu?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*