Un localnic din Turburea a reușit să termine un an de liceu fără să pună piciorul în școală. A depus o plângere la DNA

0
611

Un localnic din comuna Turburea susţine că a absolvit un an de liceu, la seral, fără să pună piciorul în școală.

Gheoghe Cernotoiu, în vârstă de 46 de ani, povestește că a vrut să se înscrie, anul trecut,  la liceu, la seral, dar că nu a prezentat toate actele necesare și a renunțat la dorința de a absolvi liceul.

El a terminat doar nouă clase la o şcoală profesională din municipiul Târgu Jiu.

„Un profesor pe care-l cunoșteam a trecut pe la mine şi am aflat că se fac înscrieri la seral. I-am spus că aş dori să merg la liceu, în ciuda vârstei pe care o am. Am făcut o cerere şi i-am dat o copie după buletinul de identitate, pentru că el se ocupa de înscrieri, urmând ca ulterior să merg la Liceul nr. 4 din Târgu Jiu, ca să ridic foaia matricolă. A mai trecut pe la mine să-mi ceară foaia matricolă sau diploma, dar i-am spus că renunţ, pentru că nu am putut să ajung la liceul din Târgu Jiu ca să obţin foaia matricolă deoarece am foarte multă treabă“, a relatat Gheoghe Cernotoiu.

„Nu visam că pot să fiu înscris“

În urmă cu o săptămână, Gheorghe Cernotoiu a primit un telefon de la o profesoară, care l-a anunțat că este elev în clasa a XI-a și că trebuie să vină la școală pentru a completa o serie de documente. „M-am trezit cu un telefon de la o femeie care a spus că este diriginta mea de la clasa a XI-a seral, Talianu. Am rămas blocat. I-am spus că a greşit numărul de telefon sau că este o confuzie. Mi-a cerut să-i spun numele şi mi-a confirmat că sunt înscris în clasa a XI-a. I-am spus că nu am finalizat toată procedura şi mi-a spus că am terminat clasa a X-a. Am văzut multe la viaţa mea, dar aşa ceva nu am văzut. Nu am trecut o secundă pe la şcoală şi nu visam că pot să fiu înscris. Mi-a spus să vin la ora 4 la şcoală să completăm nişte formulare pentru şcoala online.

Mai mult decât atât, bărbatul a aflat că chiar a terminat clasa a X-a cu media generală 5,58, deși nu a fost la vreun curs și nici nu a susținut un examen. „Am contactat pe cineva să îmi spună dacă am absolvit clasa a X-a şi am aflat că am terminat cu media generală 5,58 şi că sunt înscris în clasa a XI-a“, a mai spus Gheorghe Cernotoiu.

A depus o sesizare la DNA

Gheorghe Cernotoiu a depus o sesizare la DNA, iar plângerea a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti.

Liviu Zgaibă, directorul Liceului Tehnologic Turburea, a precizat că Gheorghe Cernotoiu apre ca înscris în clasa a XI-a. „Figurează în catalogul clasei a XI-a. A terminat zece clase şi îl aşteptam în clasa a XI-a, dar nu a venit la şcoală. Eu sunt director de la 1 septembrie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-a autosesizat şi se demarează o anchetă“, a declarat directorul.

Anchetă penală

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că va fi demarată o anchetă: „Există şi o parte de răspundere din punct de vedere al eticii profesionale pe care domnii profesori trebuie s-o manifeste. Pe lângă comisia de etică a inspectoratului şcolar, există şi alte organisme abilitate ale statului român care trebuie să se autosesizeze pentru cazuri de genul acesta. Vom demara verificări la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a spus Maria Cochină, inspectorul general şcolar.

Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, a spus că se efectuează cercetări în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here