spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateUn medic neurolog din Târgu Jiu susține că a depistat doi pacienți...

    Un medic neurolog din Târgu Jiu susține că a depistat doi pacienți infectați cu COVID-19. Ce spun reprezentanții DSP

    Mihaela Pungan, medic neurolog, susţine că a alertat poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj cu privire la cei doi pacienţi, cărora le-a efectuat teste rapide, iar rezultatul a fost pozitiv, dar nu s-au luat măsuri: „Am avut ieri un pacient care a călătorit în Belgia acum o luna (din declaratie). A venit că-l durea capul, că e agitat, fără mască. El a inţeteles că trebuie să o poarte după 15 mai!!! Am avut o suspiciune şi i-am făcut test rapid de anticorpi (le luasem pentru noi în laborator. Mi-am făcut şi eu şi am fost negativă, înainte să-l consult pe el) şi a fost pozitiv IGM şi IGG şi, teoretic, e contagios, cu domiciliu in Dolj  (Filiaşi). L-am sunat să-i spun rezultatul. Cică are ordin judecătoresc să nu părăsească judeţul Gorj (nu ştiu pricina), foarte recalcitrant, agresiv, că nu vrea să meargă să recolteze pentru PCR.

    Am sunat la politie, am sunat la DSP. Nu există cadru legal, proceduri în situaţia asta. Trebuie să-l conving eu să meargă să solicite testarea, dacă e simptomatic. Ce se poate face în astfel de situaţii!????

    De ce i-am facut testul?

    Să am idee pe cine consult, cu ce mă duc acasă, daca sunt un potenţial vector pentru alţii. (…)

    În aceeaşi zi, o pacientă de 66 de ani cu DZ insulinonecesitant, HTA, tuse ( veche din spusele fiicei), din Motru (focar recent declarat intracomunitar) IGM pozitiv, adica de vreo 10 zile aproxiativ…. O fi nu o fi contagioasă… Din 5 consultati, doi suspectaţi şi testaţi, doi pozitivi. Restul teleconsultații“, a transmis medicul într-o postare pe Facebook.

    Testele trebuie făcute în laboratoare specializate

    DSP Gorj a transmis faptul că testarea făcută de către medicul neurolog nu este este relevantă, pentru că trebuie făcută în laboratoare specializate: „Testarea produselor patologice recoltate de la o persoană ce întrunește criteriile unui caz suspect de infecție cu SARS-CoV-2 trebuie realizată în laboratoare cu nivel de biosiguranță nivel 2 (BSL-2), de către un personal calificat și antrenat conform procedurilor de biosiguranță si normelor de buna practică microbiologică, inclusiv in domeniul diagnosticului molecular. Izolarea virală pe culturi de celule necesită un laborator de biosiguranță nivel 3 (BSL-3) și nu este recomandată în prezent în scop diagnostic.

    Metoda recomandată în prezent pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 este detecția ARN viral prin Real-Time RT-PCR (reverse-transcription polymerase chain reaction). În cazul în care este necesar, confirmarea se realizează prin secvențiere nucleotidică. Au fost dezvoltate o serie de teste in-house sau teste comerciale pentru detectarea ARN SARSCoV-2, care identifică genele virale pentru N (nucleocapsida), E (anvelopa), S (spike) și RdRP (RNA-dependent RNA polymerase);

    Testele serologice trebuie realizate numai cu teste validate, cu sensibilitate și specificitate foarte ridicată, care să limiteze rezultatele fals negative și fals pozitive. Testele serologice vor avea relevanță în special post-epidemic pentru evaluarea seroprevalenței infecției în populația generală (IgG) și a infecțiilor asimptomatice, ca și pentru evaluarea persistenței imunității postinfecție naturală“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: