Acasa / Actualitate / Un nou Contract Colectiv de Muncă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Un nou Contract Colectiv de Muncă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Cristi Aldescu, președintele Federației Ambu-San și a Sindicatului Ambulanța Gorj, va solicita renegocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Acesta a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la semnarea, la sediul Ministerului Sănătății, a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură.

Cristi Aldescu a declarat că documentul prevede noi drepturi pentru personalul din sănătate: „Toate prevederile care au fost parafate trebuie să fie cuprinse la nivelul fiecărei unități spitalicești, unde există încheiate Contracte Colective de Muncă“.

Stare de conflict

Sindicatul condus de către Cristi Aldescu și conducerea Spitalului Județean de Urgență se află în conflict. În vara acestui an, sindicatul lui Aldescu a reclamat că membrii săi sunt discriminați față de cei care fac parte din sindicatul reprezentativ Sanitas, prin neacordarea unor drepturi prevăzute în Contractul colectiv de muncă semnat la nivel de unitate. Este vorba de neacordarea dreptului la un concediu de odihnă suplimentar pentru salariații încadrați în grad de invaliditate și neacordarea gratuității la efectuarea fișelor medicale și a certificatelor prenupțiale. Aceste drepturi se acordau doar membrilor unui anumit sindicat. Spitalul Județean a fost și amendat pentru aceste motive de către Consiliul Național de Combatere a Discriminării.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*