6.7 C
Târgu Jiu
joi, februarie 2, 2023
AcasăActualitateUn nou control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj

Un nou control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj

Un control complex este desfășurat în această perioadă la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Verificarea este efectuată de către Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Gorj.

„Se verifică mai multe aspecte. De la resurse umane și finanțare și până la organizare și dotare pe parte medicală cu echipamente și autospeciale. Este un control mixt, Ministerul Sănătății și DSP. Controlul a început ieri și nu știu cât va dura. Deocamdată, nu avem niște rezultate. Se verifică amănunțit o serie de documente“, a precizat Claudiu Constantinescu, managerul interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Acesta a precizat că nu are informații cu privire la modul în care s-a demarat controlul. „Nu știu dacă au venit în urma unei sesizări. S-au făcut controale în mod repetat și nu era o perioadă lungă de când nu se mai făcuse o verificare“, a mai precizat Claudiu Constantinescu.

Nereguli constatate după moartea lui Dobrin

O serie de verificări au fost efectuate de mai multe instituții după decesul șefului Sanepid Gorj, Adrian Dobrin. Acesta a murit în spitalul din Rm. Vâlcea, după ce ventilatorul din ambulanța care îl transporta la un spital din București nu a mai funcționat și a fost nevoie să fie dus de urgență la o altă  unitate medicală pentru a fi alimentat cu oxigen.

O echipă de specialiști de la firma care a furnizat ambulanța a constatat defecțiunile produse la ambulanța care l-a transportat pe Dobrin: „Cablul de alimentare (la 12 V) al ventilatorului a fost găsit defect, ventilatorul nu încarcă la 12 V cablajele de alimentare aferente soclului de conectare în ventilator au fost găsite parțial fără izolație, fapt ce a dus la crearea unei conexiuni între fire și implicit crearea unui scurt circuit manifestat prin arderea siguranței de protecție de 10A“, se menționează în raportul întocmit de către Corpul de Control al Prefectului.

Reprezentanții societății care se ocupă de service-ul pe perioada garanției au constat că „echipamentul are cablul de încărcare defect (rupt), acesta fiind lipit cu bandă izolatoare. Acesta nu mai face obiectul garanției și necesită achiziție. Ventilatorul a fost verificat cu tubulatura originală și plămânul de test de la Medist“.

Buletinele de verificare periodice pentru 21 de ambulanțe au expirat la data de 1-07-2020. „Nu au acele buletine de verificare a aparaturii medicale. Ni s-a arătat o adresă că a intervenit pandemia și că se suspendă. Conform articolului 933 din Legea Sănătății, nu există din punctul meu de vedere vreo ambulanță conformă“, a declarat Daniel Bivolaru, șeful Corpului de Control.

De asemenea, Direcția pentru Situații de Urgență a efectuat o verificare la Ambulanța Gorj, în urma căreia au fost constate o serie de nereguli.

Ambulanţa Gorj, modernizată

Ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru posturile de medic la SAJ

0
Vineri este ultima zi în care mai pot fi depuse dosare de înscriere la concursul...

Finanțări de peste 24 milioane lei, pentru 9 primării din Gorj și pentru DGASPC

0
Județul Gorj bifează noi finanțări pentru dezvoltarea zonei. Într-o singură zi, au fost semnate proiecte...
Sindicaliştii din învăţământ vor relua pichetarea Ministerului Educaţiei după 9 ianuarie

Angajații din educație din Gorj, protest la Guvern și în școli

0
Profesorii din Gorj au protestat miercuri, 1 februarie, prin purtarea de banderole albe la mâini. „Nu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!