Un nou sat de vacanță în județul Gorj

0
2209
Cheile Oltetului

Autoritățile din comuna Polovragi vor scoate la concesiune, la sfârșitul lunii iulie, 50 de loturi de terenuri pentru construcția de case de vacanță și pensiuni. Locul se află pe Cheile Oltețului, după Peștera Polovragi, într-o zonă de cu peisaje minunate. Licitația va avea loc pe data de 27 iulie. Pot fi concesionate loturi pentru construcția de case de vacanță de tip parter+etaj și mnasardă, precum și pensiuni. Primarul localității, Gheorghe Epure, spune că există un interes major pentru concesionarea loturilor: „Deja s-au interesat mai multe firme și persoane fizice pentru concesionarea loturilor. Sperăm ca zona să se dezvolte pentru că ne interesează ca numărul de turiști care vin la noi în localitate să fie foarte mare“.

Zona a mai fost concesionată

Zona a mai fost concesionată de Primăria Polovragi, dar concesionarii au renunțat la contracte deoarece nu exista rețea de energie electrică. Acum, această investiție a fost realizată.

În zonă există și alimentare cu apă.

Comuna Polovragi a primit statutul de stațiune turistică de interes local. Peștera Polovragi este obiectivul care atrage cei mai mulți turiști. Deasupra peșterii există o cetate dacică.

De asemenea, Mânăstirea Polovragi un străvechi locaș de cult din  România atrage foarte mulți credincioși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here