Acasa / Actualitate / Un nou scandal la Secția de Psihiatrie. Sala de mese, transformată în frizerie

Un nou scandal la Secția de Psihiatrie. Sala de mese, transformată în frizerie

Un nou scandal a izbucnit la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Sala de mese din cadrul secției a fost transformată în frizerie. O serie de fotografii în care apar doi asistenți, în timp ce unul îl tunde pe celălalt, au apărut în spațiul public.

Asistentul medical principal Alexandru Crăciun, fratele actualei asistente șefe, este tuns în sala de mese de către colegul său Gheorghe Popescu. Cei doi chiar se bucură că sunt fotografiați, cu toate că se ocupă cu totul altceva decât ceea ce trebuie să facă. Asistentul care beneficiază de servicii de înfrumusețare este acoperit cu un cearșaf din dotarea spitalului. Asistenții medicali și tot personalul de la Psihiatrie beneficiază de sporuri consistente care ajung la 90%, pentru că își desfășoară activitatea într-un astfel de mediu.

Al doilea scandal de la Psihiatrie

Este al doilea scandal care are loc la Secția de Psihiatrie, după ce, săptămâna trecută, o înregistrare video a apărut în mass media în care trei pacienți aproape dezbrăcați se sărută și se mângâie printr-un grilaj metalic, care separă spațiile în care stau femeile și bărbații care suferă de afecțiuni psihice. Filmarea a fost realizată de către fiica vitregă a managerului Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, angajată registrator. Înregistrarea a fost realizată atunci când fostul medic șef al Secției se află în concediu de odihnă, iar asistentul șef era liber. Conducerea Secției de Psihiatrie a demarat o anchetă internă, dat totul a fost stopat de către managerul Gigel Capotă, care a luat decizia de a o schimba din funcție pe Gabriela Pătrășcoiu, iar asistentul șef și-a dat demisia din funcția, în urma presiunilor care au fost făcute la adresa ei. Medicul Gabriela Pătrășcoiu susține că managerul Capotă a acționat în acest fel pentru a-și proteja fiica, pentru că aceasta risca să fie sancționată.

Capotă a numit o comisie de disciplină

Managerul Gigel Capotă a spus că va numi o comisie de disciplină care să verifice cele întâmplate: „Întreg personalul contractual trebuie să-și respecte atribuțiile de serviciu și să acorde asistență medicală de specialitate pacienților. Voi înainta cazul semnalat comisiei de disciplină să facă verificări“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*