Un parlamentar susține că proiectul pentru viitorul Drum Expres va fi gata abia în 3 ani

0
321

Unul dintre parlamentarii de Gorj este de părere că proiectul tehnic și studiul de fezabilitate pentru viitorul drum expres Târgu Jiu – Craiova va fi gata abia în trei ani. Cu toate acestea, documentația trebuie să fie realizată și predată în maximum 24 de luni. Potrivit senatorului de Gorj, Cristinel Rujan, dacă se va ajunge în faza de finalizare a proiectului tehnic, organizarea licitației și realizarea șoselei vor fi gata în 5 – 6 ani, în cel mai bun caz.

Este de amintit că un drum expres de circa 100 de kilometri lungime ar urma să se construiască între Craiova și Târgu Jiu. Compania de Autostrăzi a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare, circa 20 de milioane de lei cu un termen de predare de 20 de luni.

Noul drum va uni două dintre cele mai importante municipii din Oltenia. Este legătura Gorjului la rețeaua de drumuri rapide a României, dar beneficiile acestei noi legături se extind spre Valea Jiului/Petroșani, Mehedinți/Baia de Aramă și alte zone.

Drumul expres are prevăzute separatoare de sens, 2 benzi pe sens, noduri denivelate și nu mai tranzitează localitățile. CNAIR a anunțat că a semnat contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de execuție este de 24 de luni, împărțit astfel: Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere; 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF); 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC); 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here