spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateUn tânăr acuză medicii de malpraxis! Mama lui a murit după ce...

    Un tânăr acuză medicii de malpraxis! Mama lui a murit după ce ar fi contactat o bacterie mortală în Spitalul Județean

    Fiul unei paciente în vârstă de 46 de ani, care a murit după ce a fost supusă unor intervenții în Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a depus ieri o plângere la Colegiul Medicilor Gorj pentru malpraxis. Constantin Dobromir spune că va depune o plângere penală, pentru că susține că mama sa a murit după ce a contactat o bacterie în spital. „Am înțeles că nu este singurul caz de acest fel, dar rudele nu au mers mai departe pentru că nu au resurse financiare. Îi rog să mă contacteze să facem ceva ca să schimbăm ceva în spital“.

    „A fost incizată în patru zile de patru ori“

    Mioara Dobromir a venit la spital ca să se trateze de o banală amigdalită. „A mers la Secția ORL, iar eu când am ajuns la spital, la două ore după internare deja fusese incizată. A fost incizată în patru zile de patru ori. În trei zile i s-a schimbat tratamentul de trei ori. Nu știu dacă s-au făcut analizele, dar dacă se făceau nu schimbau tratamentul de trei ori în trei zile. În prima zi când a ajuns la spital, i s-a făcut incizie și a fost băgată în salon, după care i s-a administrat un tratament. A doua zi s-a schimbat medicul de gardă și iar i s-a făcut o incizie și i s-a schimbat tratamentul, iar a treia zi a venit domnișoara doctor Davidescu, care iar i-a făcut incizie și i-a schimbat tratamentul. Am insistat să i se facă un RMN, pentru că îmi spuneau colegele de salon că se simte rău noaptea. Am insistat să fie transferată la Institutul „Marius Nasta“ de la București sau la spitalul Floreasca. A patra zi când am ajuns la spital, maică-mea nu mai era la salon, ci era la Spitalul 700, pentru a i se face un RMN. În prima zi când a ajuns a avut un număr de leucocite, iar în a treia zi, după trei zile de tratament și spitalizare, numărul de leucocite ajunsese la 30.000. Asta mi s-a spus. Au venit rezultatele de la RMN și mi-a s-a spus că are o pungă de apă și aer în mediastin și că nu rezistă până la București și că trebuie s-o ducem, la Craiova. M-am speriat și am fost de acord să merg pe mâna medicilor. Am înțeles la Târgu Jiu că are clepsiela. M-am interesat ce este și am aflat de la mai multe cadre medicale este o bacterie spitalicească care este imună la antibiotice.“, povestește fiul femeii.

    A decedat în ambulanță

    La Craiova, starea femeii s-a agravat și a suferit mai multe stopuri cardiace. „Mama mea a ajuns la Craiova la ora 17:30, iar eu am ajuns la 18:30. Nu era nici un medic acolo, ci doar o asistentă. M-am enervat. Am început să dau telefoane. La ora 12:00 a ajuns un medic chirurg și a băgat-o în sala de operație și un furtun de dren. După 15 minute a ieșit domnul doctor să ne arate că se scursese un litru de puroi în 15 minute. Dimineața ne-a pus să semnăm pe propria răspundere, pentru că erau șanse mici să rezite la operație. Am semnat, pentru că era ultima șansă. După trei zile de Terapie Intensivă a fost trimisă pe salon, dar nu mânca, analizele ieșeau prost, nu putea bea apă, nu putea să vorbească. După cinci zile pe salon a fost să i se facă o investigație la inimă și a făcut un stop cardiac pe masa medicului. A fost resuscitată 30 de minute. Cei de la Terapie Intensivă mi-au spus că și dacă se întâmplă o minute o să fie legumă. A rămas la Terapie Intensivă, iar dimineața când am fost acolo mi s-a spus că a mai făcut un stop cardiac și că a intrat în comă. Am tot sperat patru zile, dar a început să tot facă stopuri cardiace. Mi s-a spus că nu mai are nicio șansă. Am vrut s-o iau acasă, pentru că mi-a spus că dorința ei, dacă ar fi să moară, este să fie acasă. În salvare a venit un preot în salvare și a îngrijit-o, iar când au deconectat-o de la aparate a început să-i curgă puroi, pe nas, gură și pe urechi“, a mai precizat Constantin.

    Acesta spune că mama sa nu mai fusese internată în spital de la nașterea lui și că protocolul nu s-a aplicat corect: „A fost prima ei internare de la nașterea mea. Nu avea de unde să ia bacteria asta. Dacă avea acest microb, protocolul care s-a aplicat a fost corect? Să se efectueze incizie ca să elibereze această bacterie în sânge și în mediastin, pentru că din câte m-am informat de le alte cadre medicale, doar în acest caz situația se poate agrava“.

    Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat: „În urma analizelor, rezultatul pentru acel microb a fost pozitiv. Pacienta avea acel microb din colecția din gât. Ulterior, lucrările s-au complicat în sensul că la examenul tomografic a apărut și o colecție la nivelul plămânului și a fost trimisă la Craiova. Dacă citiți în tratatele de specialitate, acel microb există oriunde și organismul sănătos este purtător al acelui microb în tractul digestiv“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: