Acasa / Actualitate / Unii directori de școli rămân fără funcție!
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Unii directori de școli rămân fără funcție!

Mai multe posturi de directori vor fi desființate din lipsă de elevi. Fenomenul este întalnit atât în școlile din mediul rural, cât și urban, unde, de la an an, cifra de școlarizare scade.

Retragerea postulurilor de director adjunct va fi aplicată în mai multe școli din județ. Deși în aceste instituții au fost organizate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere, posturile de directori adjuncți au rămas ocupate de profesori desemnați, urmând ca în cel mult patru ani, funcțiile să dispară. „La această oră în unitățile de învățământ din județul Gorj există posturi de directori adjuncti ocupate fără concurs deoarece aceste posturi nu au fost vacantate din perspectiva următorilor 4 ani deoarece populația școlară va scădea și postul de director adjunct nu va mai exista. Este cazul școlilor gimnaziale Aninoasa, Pompiliu Marcea din Târgu jiu, Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Liceul Tehnologic Turceni și Colegiul Gheorghe Tătărăscu din Rovinari. Totodată mai există unități de învățământ în care directorii ocupă aceste funcții fără concurs, fie pentru că sunt școli unde nu s-a prezentat nimeni fie pentru că nu a promovat niciun candidat. Este cazul Școalii Gimnaziale din Negomir, din Plopșoru, din Bolboși, Schela- Sâmbotin, Târgu- Logrești și Liceul Tehnologic Roșia. Este și cazul CNET unde postul de director a rămas rezervat după plecarea lui Gheorghe Nichifor la Consiliul Județean Gorj, acesta promovând examenul în prima parte de evaluări”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt ISJ Gorj.

Un comentariu

  1. Se stie ca in unitati raspunderea o au directorii, iar ceilalti sunt bagatori de seama. Treaba o fac salariatii iar adjunctii aduna doar hartiile facute de comisiile stabilite in scol si in multe cazuri acestia nu stau in scoala cat ar trebui.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*