18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateUnitatea de Urgențe de la Târgu Jiu se modernizează pe bani europeni

Unitatea de Urgențe de la Târgu Jiu se modernizează pe bani europeni

Secția de primiri urgențe a Spitalului Județean Târgu Jiu va fi reabilitată cu bani europeni. 1,5 milioane de lei este suma accesată de Consiliul Județean Gorj printr-un proiect ce vizează modernizarea. Durata de execuție a obiectivului de investiție este de 12 luni.

Consilierii județeni au aprobat, ieri, proiectul de hotărâre ce vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. „Proiect de hotărâre este un proiect pe fonduri europene ce priveşte modernizarea UPU, din fonduri europene. Beneficiem de o sumă de 1,5 milioane euro, cota de cofinanţare a judeţului este de 2%, restul sumelor de bani peste acest proiect le vom asigura din bugetul propriu al judeţului. Este necesar acest proiect în ceea ce priveşte modernizarea, atât a părţii existente de construcţie a UPU cât şi dotarea necesară. Toate acestea le-am făcut împreună cu personalul de specialitate din cadrul UPU şi sperăm ca acest proiect să fie declarat eligibil, să semnăm contractul de finanţare şi să demarăm cât mai repede procedura de licitaţie, fiindcă avem nevoie de aceste lucrări la UPU”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Așteaptă tomograful

În ceea ce privește transferul între secții în vederea efectuări de analize medicale pacienților, șeful județului dă asigurări că chinul va lua sfârșit odată cu achiziționarea tomografului. „În ceea ce priveşte computerul tomograf, acesta este legat de UPU, discuţiile purtate la Ministerul Sănătăţii privind alocarea în acest an a unui computer tomograf ne fac să sperăm că va veni cât mai repede şi acesta va fi montat în locaţia din strada Tudor Vladimirescu, astfel încât să evităm aceste transferuri între cele două locaţii, Tudor Vladimirescu – Strada Progresului”, a mai declarat șeful județului.

A intrat cu motoscuterul într-un cap de pod și a murit

0
Un bărbat de 63 de ani, din Târgu Jiu, a murit, astăzi, 15 august, după...

McDonald’s deschide restaurant la Târgu Jiu

2
Autoritățile din Târgu Jiu confirmă că societatea McDonald's își deschide punct de lucru la Târgu...

Anchetă în cazul copilului tratat superficial la UPU Târgu Jiu

0
O comisie va verifica modul în care a fost tratat un copil de 13 ani,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!