Vacanţă inedită pe Transalpina

0
39

 stana-stefanu-1Turiştii care vor să cunoască adevărata viaţă de munte au această posibilitate direct la stână. Localnicii dovedesc că sunt gazde bune şi îi aşteaptă pe turişti cu mâncăruri tradiţionale.

Transalpina rămâne una dintre destinaţiile preferate pentru vacanţă. Pe drumul lung dintre munţi, turiştii se pot opri pentru relaxare, direct la stână. Sunt primiţi cu mâncăruri făcute chiar de proprietari, la ceaun. „Îl mai mișcăm așa din când în când. Atunci când s-a mișcat carnea de pe os, atunci e făcută și putem servi”, explică Ion Babu, când prepară tocanul de oaie. Iar mămăliga este nelipsită și se face ca la carte. Impresionaţi de frumuseţile zonei, turiştii spun că se vor întoarce de câte ori vor avea ocazia. „Este excelent! Dacă nu ne-ar plăcea, nu am veni. Noi venim la două săptămâni în zonă. Vara stăm mai mult. Când

ne plictisim urcăm pe Transalpina. E foarte frumos! Am auzit de stâna Ștefanu, ne-a plăcut și o să mai revenim cu siguranță”, a spun un turist din Prahova. Zeci de mii de turişti din ţară, dar şi din străinătate sunt atraşi, anual de Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here