12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăActualitateVal de îmbolnăviri: zeci de copii ajung zilnic la spital cu afecțiuni...

Val de îmbolnăviri: zeci de copii ajung zilnic la spital cu afecțiuni respiratorii

De la începutul lunii septembrie și până în prezent, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost internați peste 80 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii.
Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, dintre aceștia, aproximativ 40 au fost diagnosticați cu infecții ale căilor respiratorii inferioare: bronșiolite, pneumonii acute interstițiale, bronhopneumonii. De asemenea, tot în această perioadă, 12 copii au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare: laringite, faringite, viroze respiratorii.
„În cazul pneumoniilor au predominat copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani (23 de cazuri), 10 cazuri la grupa de vârstă 4 – 14 ani și 4 cazuri înregistrate la grupa de vârstă 0 și 4 ani. Pacienții au nevoie de o medie de 5 zile de internare“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
50-60 de cazuri pe zi la Camera de Gardă
Conform reprezentanților spitalului, în ultima perioadă, la sfârșit de săptămână, la Camera de Gardă Pediatrie (Spitalul 700) s-au prezentat între 50 și 60 de cazuri pe zi. Nu toate cazurile au necesitat internare. Drept urmare, medicii recomandă părinților ca la primele semne de boală sau când observă schimbări în starea de sănătate a copilului, să meargă la medicul de familie sau la medicul pediatru din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru a evita complicațiile care pot să apară.
„În această perioadă, în care virozele respiratorii și alte afecțiuni ale căilor respiratorii sunt frecvente, trebuie să evite locurile aglomerate, să ofere copiilor o alimentație bogată în fructe, legume, nutrienți, să fie atenți la igiena mâinilor (igiena este foarte importantă: spălatul pe mâini îndepărtează germenii și previne infectarea) și să evite contactul cu adulți sau copii bolnavi (se evită contactul cu alți copii cu infecții ale tractului respirator superior sau dignosticați cu bronșiolită). Dacă un copil este bolnav, el trebuie izolat de ceilalți copii și ținut acasă pe perioada de manifestare a bolii (cel puțin până trece tusea).
Bronșita și bronșiolita sunt infecții ale plămânilor. Bronșita poate afecta persoane de orice vârstă, dar se manifestă cel mai des la copii, pe când bronșiolita afectează copiii cu vârsta de până la 2 ani (sugari și copii mici) și are o cale de transmitere foarte asemănătoare cu gripa. Pneumonia este una din cele mai frecvent diagnosticate afecțiuni, împreună cu infecțiile respiratorii superioare reprezentând peste jumătate din totalitatea afecțiunilor de natură infecțioasă diagnosticate la copil“, au mai transmis reprezentanții spitalului.

Echipa de handbal CSM Târgu Jiu întâlnește una dintre cele mai bune echipe din Liga Florilor

0
Handbalistele de la CSM Târgu Jiu vor înfrunta duminică, 9 octombrie,  de la ora 12.00,...

Este oficial! Casa Tineretului din Târgu Jiu intră în reabilitare

0
Autoritățile județene anunță că proiectul de reabilitare și modernizare a Casei Tineretului din Târgu Jiu...

Ce le transmite primarul Romanescu cetățenilor din zona Plopilor!

0
Se toarnă asfalt în cartierul Plopilor. Zona promisă de autorități cu o reabilitare completă dă...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!