18 C
Târgu Jiu
vineri, mai 22, 2020
Acasă Actualitate Val de pensionări și demisii la spitalul din Târgu Cărbunești, după ce...

Val de pensionări și demisii la spitalul din Târgu Cărbunești, după ce a fost ales să-i trateze pe bolnavii cu COVID-19

Șapte cadre medicale de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești și-au depus cererile de pensionare. Este vorba de cinci asistenți și doi medici. De asemenea, au fot înregistrate și două demisii. „Până acum s-a depus cereri de pensionare din partea a cinci asistenți, care în maxim două luni atingeau vârsta de 65 de ani, a doi medici de 69 și 66 de ani. Și-au depus demisiile un brancardier și o bucătăreasă de la Centrul de sănătate Logrești“, a spus Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești.

„Spitalul este un șantier“

Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești nu poate să-i primească pe bolnavii de COVID-19. Se lucrează la realizarea circuitelor și Constantin Târziu susține că în aproximativ zece zile vor fi finalizate: „Încă înainte de desemnarea spitalului ca unitate care să se ocupe de pacienții cu COVID-19, am procurat substanțe dezinfectante. Odată cu desemnarea noastră ca spital COVID-19, lucrurile s-au complicat. Ministerul Sănătății ne-a cerut o listă cu ce avem nevoie, atât în privința substanțelor dezinfectante, cât și a materialelor de protecție și a aparaturii necesare. Eu am trimis o listă cu tot ce este necesar. Din momentul desemnării noastre ca spital pentru pacienții coronavirus, am luat măsuri pentru realizarea unor circuite în spital, pentru a-i proteja pe pacienți și personalul medical. Spitalul este un șantier, iar lucrările vor dura până la zece zile, pentru că nu-i pot primi pe pacienți în spital, ca să pun în pericol viața colegilor mei“.

În așteptarea aparaturii

De asemenea, spitalul nu a primit nici aparatura medicală necesară. „Am cerut 15 paturi noi, ventilatoare, care sunt absolut necesare. Mi s-au promis aceste lucruri. Până acum am primit de la ISU 25 de măști FFPP2 și 650 de combinezoane“, a precizat managerul spitalului.

La Secția de Terapie Intensivă care doar 15 paturi s-a luat măsura extinderii cu încă două saloane, pentru lărgirea spațiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini