Acasa / Actualitate / Vâlcov tratează cu indiferență instanța de la Tribunalul Gorj. Procesul în care este inculpat a fost amânat din cauza unui avocat

Vâlcov tratează cu indiferență instanța de la Tribunalul Gorj. Procesul în care este inculpat a fost amânat din cauza unui avocat

Darius Valcov, consilierul prim ministrului Viorica Dancilă, inculpat într-un dosar penal aflat pe rolul Tribunalului Gorj, nu s-a prezentat nici la termenul de ieri al procesului. Ședința de judecată s-a amânat, pentru că unul dintre avocați nu s-a prezentat. Avocatul Veronel Rădulescu, care o reprezintă și pe Elena Udrea, nu a ajuns la proces. În acest fel, procedura nu a fost îndeplinită, următorul termen fiind stabilit peste două săptămâni. În schimb, a fost prezent Gigel Chiriță, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Olt, soțul unei judecătoare care a instrumentat unul dintre dosarele în care a fost judecat Darius Valcov. Chiriță nu a vrut sa dea nicio declarație jurnaliștilor. Acesta s-a rezumat să afirme ca tot ce a avut de spus le-a declarat procurorilor: „Nu am nimic de declarat. Am spus tot ce știam anchetatorilor“.

Acuzațiile care i se aduc lui Vâlcov

Consilierul premierului Viorica Dăncilă este acuzat de instigare la dare şi luare de mită. Conform anechetatorilor, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre firme pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*