2.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Actualitate Valentin Popa, la Ministerul Sănătăţii!

Valentin Popa, la Ministerul Sănătăţii!

Liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa, a luat drumul Bucureştiului, ieri, pentru a sta de vorbă cu factorii de decizie din Ministerul Sănătăţii cu privire la verificările efectuate zilele trecute la Laboratorul Clinic al Spitalului Târgu-Jiu, de Corpul de Control al Ministerului. Asta, după ce comisia de control a plecat fără a lăsa documente cu privire la rezultatele anchetei ministeriale.

Suspiciunile şefului SANITAS Gorj, Valentin Popa, care planează asupra verificărilor efectuate zilele trecute de organele de anchetă l-au motivat pe acesta să meargă la Ministerul Sănătăţii, ieri dimineaţă. Popa îşi doreşte transparenţă în verificările Corpului de Control, dar are anumite îndoieli în privinţa rezultatului comisiei. Lipsa de încredere a liderului SANITAS vine ca urmare a faptului că membrii Corpului de Control au plecat din Târgu-Jiu în urma finalizării anchetei fără a lăsa documente scrise ce fac referire la ce au găsit la Laboratorul Clinic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. „Acea comisie care a fost la Târgu-Jiu a plecat fără să lase un document scris cu privire la ce a găsit în ancheta pe care au făcut-o acolo. Normal mi s-ar fi părut să se întâmple aşa. Măcar reprezentanţii Direcţiei Sanitare sau reprezentanţii Consiliului Judeţean să fi înştiinţat despre rezultatele anchetei. Mi se pare că este o ceaţă, aşa, în jurul acelei anchete care s-a făcut acolo. Eu ştiu de la colegii mei care au participat la anchetă, că nu s-a găsit nimic ilegal şi vreau să discut cu cine o să pot, astăzi, la Ministerul Sănătăţii despre ce este vorba şi o să rog ca raportul comisiei să fie unul absolut corect, 100% corect”, a declarat liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa.

Valentin Popa: „Acele sute de fişe medicale nu au existat!”

În continuare, Valentin Popa prezintă lipsa de încredere pe care o are în privinţa managerului unităţii medicale, Nicoleta Manu, considerând că aceasta a făcut presiuni asupra comisiilor care au verificat fişele medicale. Liderul SANITAS Gorj speră ca, această anchetă ministerială să scoată la iveală faptul că ar fi fost avizate sute de certificate pentru căsătorie sau diverse permise fără să se facă analize HIV sau sifilis. Popa crede că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu îşi doreşte cu tot dinadinsul privatizarea Laboratorului de Analize din cadrul unităţii sanitare. „O să aveţi surpriza să constataţi că sutele acelea de fişe medicale nu au existat decât în mintea unei comisii ordonată de către managerul unităţii şi asupra căreia planează şi suspiciuni de presiuni făcute de respectiva comisie”, a mai spus Valentin Popa.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că astăzi, cel târziu mâine raportul privind controlul de la Spitalul Târgu-Jiu va ajunge pe masa ministrului Sănătăţii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente