Vechii primari, dați în judecată de noii primari. „Sunt obligat, mă obligă legea!”

0
569

Au pierdut alegerile locale dar nu au scăpat de povara datoriilor.O parte din foști edili gorjeni sunt amenințaț, acum, cu judecată de cei care le-au luat locul. Moștenirea grea lăsată în urmă  în unitățile administrativ teritoriale, trebuie recuperată, Curtea de Conturi fiind cu nasul în foile cu cheltuieli.

În comuna Ionești, noul primar este hotărât să acționeze în instanță fosta administrație locală pentru a recupera prejudiciul creat. „Am găsit un prejudiciu de aproximativ un milion de lei la primărie. Am obligația să acționez în judecată pentru recuperarea prejudiciului, măsură dispusă de Curtea de Conturi. Sunt obligat, mă obligă legea!”, a declarat noul edil, Sorin Lambu.

Abonamente de telefonie și net

Și la Prigoria situația financiară este îngrijorătoare. Multe dintre cheltuielile făcute de fosta conducere au rămas fără acoperire. „Am o moștenire foarte grea dar o să încerc să plecăm de la zero să facem tot ce am promis în campania electorală. 12 miliarde 450 de mii de lei vechi, am înregistrat până la ora actuală. Paguba constă în proiecte la drumuri asfaltate fără prevedere bugetară, abonamente de internet, telefonie, salubritate, asistență comunitară, sunt în fiecare domeniu probleme”, a declarat primarul Lucian Goață pentru un post de radio local.

Schimbare în bine

La Stănești situația este la fel de îngrijorătoare însă noul edil social-democrat preferă să nu fie prea critic. “Am găsit o situație nu chiar plăcută dar nu este important ce am găsit ci să schimbăm, în bine, situația. Am găsit proiecte blocate, conturi goale dar vom încerca să rezolvăm totul. Prioritățile sunt mari pentru că avem șase sate din zece neasfaltate, ceea ce spune mult despre fosta administrație”, Constantin Bicheru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here